© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

22 dgn: Porto-Lissabon-Algarve

565.jpg

Je komt aan in Porto en omdat je vrij laat aankomt, overnacht je in Porto, zodat de volgende dag deze stad nog even kunt proeven voordat je de reis zult starten.

De volgende dag rijdt je 70 km in Noordelijke richting naar het dorpje Amares. Hier verken je de noordelijke groene regio met haar natuurpark Penada Geres en vele bezienswaardigheden zoals middeleeuwse stad Guimaraes en de heilige stad Braga waar je Bom Jesus bezoekt.  

Onderweg naar je volgende bestemming bezoek je Romeinse opgravingen: Conimbriga en de universiteitstad Coimbra.
De rit duurt ongeveer 2,5 uur waar je aankomt bij je volgende bestemming, in de nabijheid van de kustplaats Figueira da Foz.

Deze bijzondere locatie waar de blauwdruk van de eigenaresse in ligt die hier al ruim 25 jaar woont en een oud kuuroord weer in ere hersteld, een kleinschalige vakantieoord waar de kinderen ongestoord hun gang kunnen gaan. Je kunt Fatima, Batalha bezoeken of een dagje strand doen.
De tocht vervolgt richting zuiden vlakbij Lissabon en dicht bij het beroemde Sintra en op slechts 4 km van de Atlantische kust. Vele bezienswaardigheden in deze regio, zoals Mafra, Cascais en natuurlijk als hoogtepunt Sintra, dit is een soort openluchtmuseum bezaaid met kleine kasteeltjes maar degene die je echt niet mag missen is het Pena Paleis en de ruines van het Moorse kasteel. De Quinta is een weelderige groene oase met een zwembad en een ezel en geiten. De eigenaar nodigt 2x per week de gasten die dat leuk vinden uit om samen te eten op zijn patio De stad Lissabon, ligt ook niet ver weg en is per trein of via de snelweg goed bereikbaar.


por17kasteel_Lagos.jpg

Vanaf deze laatste bestemming vertrek je richting oostelijke richting naar de Alentejo. Het boerenachterland van Portugal en bezoekt hier o.a. Het vestingdorpje Monsaraz en de stad …vora waar je de Romeinse tempel en de kathedraal bezoekt.

Na deze tussenstop rij je verder richting zuiden naar de Algarve. Je verblijft in een vakantie complex, direct aan zee gelegen met meerdere zwembaden en op loopafstand van het dorpje Carvoeiro Hier vandaan kun je goed alle uithoeken bezoeken van Sagres tot Faro en heerlijk bijkomen van alle indrukken. De terugvlucht is vanaf Lissabon, dit omdat de TAP niet rechtstreeks op Faro vliegt. Het is 3 uur rijden naar de luchthaven. Zoek uw rondreis