© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!
PRA-ZONVAART-LOGO-BLOK incl ANVR-SGR.png
socialmedia_0002_Facebook-icon.png

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis. De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de 
overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.Spanje vakanties

Familie accommodaties en rondreizen

758 (kopie).jpg

Iedereen kent Spanje. Zon, stranden en sangria. Maar er is zoveel meer te doen. Spanje is een fascinerend land waar je samen met je kinderen op ontdekkingsreis kunt. De grootste concentratie van 'kindvriendelijke accommodaties' vind je op dit moment in het zuiden, het zonnige AndalusiŽ. Onderaan de pagina vind je nog meer informatie over AndalusiŽ.


Hieronder vind je een tweetal voorbeelden van onze rondreizen en een viertal accommodaties in Spanje.


Een selectie van onze rondreizen door Spanje:
22-daagse rondreis: alles van AndalusiŽ

Een spannende rondreis die langs witte dorpjes en de beroemde Andalusische steden die eindigt aan een heerlijk strand.
10-daagse rondreis: Oost-AndalusiŽ
Een rondreis langs de fameuze witte dorpjes, die met een stop bij de Alhambra eindigt aan een het strand van de Middelandse Zee

Klik hier voor een overzicht van alle voorbeeldrondreizen.
Klik
hier voor een offerte op maat voor een rondreis.Een kleine selectie van onze favoriete accommodaties in Spanje:

SP008: Casitas de la Sierra. Meerdere huisjes rondom zwembad gelegen in bergdorpje Montejaque.
SP014: Las Navezuelas. Boerderij met appartementen en een restaurant. Ligging binnen een uur van Sevilla in een natuurgebied.
SP015: Finca el Palmar. 7 vrijstaande huizen op een prachtige Finca in het kustplaatsje el Palmar aan de Costa da Luz.
SP027: La Palmera. Appartementen met gedeeld zwembad en restaurant direct aan strand bij Spaans vissersplaatsje (Murcia).

Klik hier om accommodaties te zoeken via de kaart 
Klik hier
om accommodaties te zoeken obv thema'sGeschiedenis

kopie van castilloaracena.jpg

Een kleurrijke en turbulente geschiedenis heeft in Spanje haar sporen achtergelaten. Tussen noord en zuid en de kust en het binnenland zijn enorme verschillen in tradities, cultuur en bouwstijlen. Er is een wereld van verschil tussen een maaltijd in AndalusiŽ en in Baskenland.

Informatie over Malaga en omgeving op gebied van cultuur, gastronomie, activiteiten voor kinderen kijk dan op de site van www.magnifiekmalaga.nl


Kust

825.jpg

Naast de bekende stranden is er aan de kusten vertier in overvloed te vinden. Overal zijn pretparken en zwemparadijzen te vinden. Bovendien kunnen de rustzoekers ook in het hoogseizoen nog verlaten strandjes tussen baaien en wilde rotskusten ontdekken. Er zijn visserdorpjes met kleine restaurantjes waar je heerlijk verse vis kunt eten. Ga 's ochtends vroeg naar de markt waar een reusachtige tonijn misschien net in moten gesneden wordt. De plaatselijke markt met uitbundige kleuren en geuren is vaak overdekt.


Uit eten

barcelona_145.jpg

Uit eten is in Spanje een familiaire aangelegenheid en kan toch een culinair hoogtepunt zijn. Lunch (el almuerzo) is van 12.00 tot 14.30 en is in Spanje vaak de hoofdmaaltijd. De avondmaaltijd (la cena) is laat in Spanje, voor 21.00 gaat niemand aan tafel. Schakel dus even om dan zit je niet als enige familie in een verlaten restaurant. Houdt de kinderen zo lang zoet met een paar tapa's op het terras (overigens kan je in het restaurant bij je accommodatie meestal eerder terecht). Kinderen zijn echt welkom in Spanje. Zelfs in de meest chique restaurants komen de obers nog met kleurpotloodjes aanrennen als je met kinderen binnen komt.


Natuur

gaucin.jpg

Door het hele land zijn er adembenemende natuurparken. In sommige streken komen nog roofdieren voor zoals de lynx en wolf. In onherbergzame gebieden in het noorden houden beren zich schuil. Bij de SerranŪa de Ronda (in AndalusiŽ) zie je de dreigende schaduwen van gieren rondcirkelen in een van de grootste gierenkolonies van Europa. In de soms vrijwel verlate streken tussen de natuurparken vind je kleine bergdorpjes, in AndalusiŽ met wit gekalkte huizen. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan waar de dorpsbewoners nog ambachten beoefenen die je uitgestorven waande.


Culturele gebruiken /feesten

regionale feesten rond sevilla.jpg

Stierengevechten horen bij Spanje. Het is schokkend en gewelddadig maar voor veel Spanjaarden een noodzakelijke schoonheid. Het is net zo'n traditie als het voetbal of de Elfstedentocht bij ons. Misschien vind je het niets voor kinderen. Ook dan is het leuk om een kijkje te nemen in een arena als er geen corrida's zijn. Leg je kinderen uit waar de stier de arena binnenkomt en laat ze de panelen zien waar de torrero's zich achter kunnen verschuilen. Sommige arena's zijn heel beroemd en sfeervol zoals die van Sevilla. Zelfs de kleinere dorpjes hebben een arena. Wie geluk heeft raakt verzeild in een dorpsfeest waar Spanjaarden spontaan zichzelf zijn.

Spanjaarden kunnen genieten van kinderen en vinden het leuk om kinderen mee te laten doen met een traditionele dans op straat of in een optocht. En dan de flamenco. Doe een danscursus, er zijn er talloze. Family Tours kan je hierbij adviseren. Of bezoek een flamencocafť (tablao) en laat de furie van de dans en de opzwepende sfeer over je heenkomen. Het zijn meestal intieme ruimtes waar de dansers vlakbij je komen. Heel speciaal zijn de Feria in Sevilla (12 tot 17 april) en het bedevaartsfeest in het dorpje Rocio (tussen 15 mei en 15 juni, datum hangt af waneer de Semana Santa valt).

In Rocio staat de maagd van El Rocio maar er wonen geen mensen. Twee keer per jaar is dit spookdorpje bevolkt door flamencoliefhebbers en gaan muziek en dans de hele nacht door. Uit heinde en verre komen de mensen verkleed en al uit de verschillende Spaanse steden met huifkarren hier naar toe om feest te vieren.De traditie wil dat iedereen die op de deur klopt gastvrij wordt onthaald, maar neem dit niet te letterlijk. Boek op tijd een appartement of een kamer om dit volksfeest mee te maken.


Onder de aandacht

Fantastische wandelreis samen met je kind(eren)..22-29 apr 2017

img_5004.jpg

Aanbieding als je boekt voor 15 dec korting € 150,- p.p.

Wandelen door natuurpark Cabo de Gata inbegrepen zijn de leuke excursies gedurende deze weektrip. Incl. ticket, vervoer en verblijf en maaltijden. Klein gezelschap *max 16 prs. Ook geschikt voor eenoudergezin(en). Verblijf in sfeervolle accommodaties en lekker eten. Tijd voor ontspanning, actief bezig zijn en echt even tijd voor elkaar.


Glamping onder de sterren...

cabane.jpg

Slapen in een boomhut terwijl je naar de sterrenhemel kijkt door het doorzichtige dak! Engels-sprekende eigenaren Morgane en Phillipe (zij hebben zelf ook kleine kinderen) creŽerden een Ecologisch Duurzame Droomplek in een prachtig privť dennenbos van 15 hectare met in totaal 13 boomhutten