© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!
PRA-ZONVAART-LOGO-BLOK incl ANVR-SGR.png
socialmedia_0002_Facebook-icon.png

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis. De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de 
overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.Portugal vakanties

Hieronder vind je een tweetal voorbeelden van onze rondreizen en een viertal accommodaties in Portugal.


Een selectie van onze rondreizen door Portugal:
22-daagse rondreis: Portugal van noord naar zuid
Alles van Portugal: natuur, cultuur en strand. Lekker eten, prachtige steden en aardige mensen.
10-daagse rondreis: Lissabon - Algarve
Vanaf de sprookjespaleizen van Sintra, via het Portugese boerenland naar een vissersdorpje in de Algarve.

Klik hier voor een overzicht van alle voorbeeldrondreizen.
Klik hier voor een offerte op maat voor een rondreis.Een kleine selectie van onze favoriete accommodaties in Portugal:
PO013: Eco Sounds. Kleinschalig vakantieoord op ecologische basis en respect voor natuur ligt op 45km van Lissabon, direct aan de kust en op loopafstand van authentiek vissersdorpje.
PO022: Quinta do Corvo. In een groen dal bij Colares (Sintra), in het Parque Natural, zijn verschillende appartementen gebouwd in traditionele Portugese stijl.
PO023: Finca dos Amigos. Algarve. Deze boerderij uit de 19de eeuw is omgetoverd tot een zeer sfeervol vakantieoord, zonder de authentieke sfeer van weleer aan te tasten.
PO035: Monte Dourado. (Algarve)Vakantiecomplex met verschillende zwembaden direct aan mooie baai gelegen en loopstand van kustplaatsje Carvoeiro.

Klik hierom accommodaties te zoeken via de kaart 
Klik hier om accommodaties te zoeken obv thema'sTips en suggesties over de omgeving vind je bij iedere accommodatie beschreven. De accommodaties liggen verspreid over heel Portugal en zullen in de loop van de tijd verder uitgebreid worden. Het land leent zich uitstekend om meerderde plaatsen te bezoeken omdat de afstanden niet al te groot zijn. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld heen te vliegen op Porto en zo het relatief onbekende noorden te bezoeken en terug vanaf Lissabon. Een andere combinatie zou kunnen zijn om heen te vliegen op Lissabon en terug vanaf Faro om daar de laatste stranddagen door te brengen.


Geschiedenis

pena-palace (1).jpg

De cultuurhistorische bezienswaardigheden vertellen het verhaal van volkeren die hier lang geleden hebben gewoond. Je kunt bijvoorbeeld Kelt-Iberische nederzettingen of Romeinse opgravingen bezoeken. Interessant zijn ook de trotse vestingsteden, de robuuste, Romaanse kathedralen, de sierlijke paleizen en de Laat-Gotische kerken en kloosters.


Kust

800px-Algarve_pobrezi.jpg

Ondanks de invloeden van de betrekkelijk koude Atlantische Oceaan is het overheersende klimaattype mediterraan. Tegenover koele, regenachtige winters staan hete, droge zomers, met een duidelijk verschil tussen het Noorden en het Zuiden.
De Portugese Algarve, de bekendste kuststrook, is het meest geschikt voor kinderen. Aan de Atlantische kust is het zeewater over het algemeen een stuk kouder is en een stuk onrustiger. Op sommige stukken is het dan ook oppassen geblazen voor onderstromingen. Ondanks dat de Algarve ieder jaar een enorme toeristenstroom aantrekt zijn er ook nog authentieke dorpjes te vinden die louter van de visvangst leven. Op sommige plaatsen in de Algarve zoals in Albufeira vertrekken bootsafari's: je gaat met een bootje de zee op en bij goed geluk zie je dolfijnen rond je heen zwemmen. Als je het geluk echt wilt beproeven om met dolfijnen te zwemmen dan kan dat bijvoorbeeld in de Zoomarine in Albufeira. 


Uit eten

eten dringen sardiens.jpg

De Portugese keuken is tamelijk eenvoudig. Bijna alles is met knoflook en olijfolie bereid. Ook de piri, een mengel van rode pepertjes in olijfolie, is een veelgebruikt ingrediŽnt. Portugal is een echt visland. De populairste gerechten zijn variaties met stokvis en sardientjes. Bij veel lokale markten zie je lange tafels opgesteld waar je zo kunt aanschuiven om met je familie heerlijk vis of kip te eten die ter plekke op een soort barbecue wordt klaargemaakt. In Portugal eet men doorgaans wat later in de avond dan in Nederland, namelijk rond een uur of 8. Kinderen zijn overal welkom en worden dan ook hartelijk omhaald. Portugezen houden van zoetigheden, deze drang lijkt wel afkomstig van de tijd van de Moorse bezetting


Natuur

natuurpark.jpg

De dierenwereld van Portugal sluit aan bij die van Spanje, maar heeft ook een aantal Afrikaanse elementen. Zo vind je o.a. de kameleon, de genetkat en de mangoeste. In het Nationale Park Peneda-GerÍs, het grootste natuurreservaat in Portugal leven nog wolven, wilde, zwijnen en roofvogels. Door het hele land stromen verschillende rivieren zoals de Duoro die vanuit het diepe binnenland van Spanje Portugal binnenstroomt. Over deze en andere rivieren kun je een bootreis maken. Op sommige stukken kun je ook raften en de stuwmeren trekken kayakkers aan.


Feesten/ culturele gebruiken

Bom_Jesus_do_Monte.jpg

Portugezen zijn traditiebewust en koesteren hun traditionele klederdracht, ook bij het uitoefenen van hun beroep. In vele plaatsen ontmoet je vissersmannen en marktvrouwen in folkloristische dracht, die hun werk doen net zoals ze dat 100 jaar geleden deden. De Portugezen zijn vriendelijke en vrolijke mensen, die graag en vaak iets vieren, carnaval in deze regio is een van de meest spectaculaire evenementen.
De fado wordt in het buitenland vaak beschouwd als dť nationale muziek van Portugal. Dat beeld klopt niet helemaal: iedere streek in Portugal heeft zijn eigen muziek. De fado is slechts ťťn van de vele verschillende muziekgenres die dit land rijk is.
Wie live wil luisteren naar de fado, moet naar Lissabon of Coimbra. In Lissabon zijn veel speciale restaurants waar de professionele fadistas hun muziek ten gehore brengen. Vooral de wijken Bairro Alto en Alfama zijn hierom bekend. In Coimbra spelen en zingen voornamelijk studenten de fado.


Lissabon

lissabon3.jpg

Wie Lissabon bezoekt moet Tramlijn 28 nemen. De ouderwetse, houten tram op lijn 28 rijdt in een ringlijn door nauwe straatjes. Je kunt overal in- en uit stappen. Start je rit bijvoorbeeld bij het plein Martim Moniz (ten Noordoosten van de wijk Baixa), langs Largo das Portas do Sol. Dit plein ligt boven de wijk Alfama, die je van hieruit kunt verkennen. Vlakbij ligt ook Miradouro de Santa Luzia van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de Taag. Je kunt daarna de rit vervolgen naar het centrum.


Capela dos Ossos, Evora (Alentejo)

Evora_Praca_Giraldo_b.jpg

Een zeer indrukwekkende kapel, die bestaat uit beenderen en skeletten van overleden mensen van eeuwen terug. Als je er niet huiverig voor bent, moet je hier beslist eens gaan kijken. In Evora zijn ook veel andere mooie gebouwen en kerken te bezichtigen.


Onder de aandacht

Hemel(s) aan Turkse kust...

strand.jpg

Eigenaar Ahmet creŽerde een paradijs in een tuin van 17.000 m2 in de vorm van een hotel met bungalows, lodges en zwembad op 200 meter van een 'Robinson' strand, wel met een (vis)restaurant...


Glamping onder de sterren...

cabane.jpg

Slapen in een boomhut terwijl je naar de sterrenhemel kijkt door het doorzichtige dak! Engels-sprekende eigenaren Morgane en Phillipe (zij hebben zelf ook kleine kinderen) creŽerden een Ecologisch Duurzame Droomplek in een prachtig privť dennenbos van 15 hectare met in totaal 13 boomhutten