© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!
PRA-ZONVAART-LOGO-BLOK incl ANVR-SGR.png
socialmedia_0002_Facebook-icon.png

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis. De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de 
overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.ItaliŽ vakanties

Familie accommodaties en rondreizen

firenze bridge (florence).jpg

ItaliŽ is niet te evenaren op vakantiegebied. Bergen, heuvels, zee, meren, cultuur: je vindt er alles! Dat is dan ook de reden dat veel Italianen in eigen land op vakantie gaan. Elke regio heeft zijn eigen uitstraling, zowel in de zomer als in de winter. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige steden. De grootste concentratie van onze accommodaties vind je op dit moment in Toscane en UmbriŽ, met hun betoverende landschappen, verder naar de Etruskische kust toe, op het eiland Elba en als laatste in en rond Rome.


Hieronder vind je een tweetal voorbeelden van onze rondreizen en een viertal accommodaties in ItaliŽ.


Een selectie van onze rondreizen door ItaliŽ:

22-daagse rondreis: Como naar Toscane en kust

Je verblijft in een agriturismo temidden van het Toscaanse natuurschoon en bezoekt de hoogtepunten zoals Florence of Pisa.
14-daagse rondreis: Como - Toscane - Cinque Terre
Vanuit het dorpje Domaso aan het Como-meer, via Toscane naar Cinque Terra waar je aan de kust verblijft en de adembenemende en pittoreske dorpjes kunt bezoeken.

Klik hier voor een overzicht van alle voorbeeldrondreizen.
Klik hier
voor een offerte op maat voor een rondreis.Een kleine selectie van onze favoriete accommodaties in ItaliŽ:

IT001: Grando Prato. Iets buiten het dorp Castelfiorentino bevindt zich dit landhuis waar je je direct thuis zult voelen.
IT005: Poggio d'Oro. Dit aantrekkelijke complex bestaande uit een aantal Toscaanse villa's en dient als uitstekende uitvalsbasis om Florence en Siena te bezoeken.
IT031: Masseria Tenuto Desierto. In een bosrijke omgeving van de provincie Apulia ligt deze aunthentieke boerderij op slechts 12 km van de Adriatische kust.
IT044: Giacci Vecchi. Dit prachtig groene vakantieparkje ligt op slechts 2km van de Etruskische kust en heeft maar liefst twee zwembaden.

Klik hier om accommodaties te zoeken via de kaart 
Klik hier
om accommodaties te zoeken obv thema'sPlatteland (Agri-Toerisme)

resize_image.php.jpg

ItaliŽ is bij uitstek de uitvinder van het agri-toerisme en dan vooral in Toscane. Kenmerkend voor agri-toerisme, zoals het logeren op een omgebouwde boerderij ook wel wordt genoemd, is dat de hoofdactiviteit op de boerderij nog steeds landbouw is (in Toscane meestal druiven en olijfbomen) en toerisme niet de overhand heeft. De gastvrije eigenaren wonen vaak ook op het landgoed. Agri-toerisme is een ideale manier het dagelijkse leven in Toscane te proeven en te verblijven ergens te midden tussen de olijfbomen, wijngaarden, bossen en bergen. Vooral de (stads)kindertjes vinden de bedrijvigheid van een echte boerderij spannend zeker als ze mogen meehelpen. Hier ontbreekt ieder spoor van massatoerisme en bovendien zit je nog steeds dichtbij historische bezienswaardigheden. Je kunt een uitstapje maken naar de steden zoals Florence, Siena, Arezzo of naar ťťn van de kastelen. Voor een familie een ideale combinatie om buiten de hectiek van een stad te zitten en toch makkelijk een uitstapje te kunnen maken. Toscane is ťťn van de beroemdste regio`s van ItaliŽ. Toscane, met zijn betoverende landschappen van de bergen tot de zee. Met zijn musea, kathedralen, straten, steden als Florence, Siena, Pisa en historische gebouwen. Toscane, vol met antieke Etruskische en Romaanse ruÔnes. Je kunt het gebied niet passeren zonder het middeleeuwse Toscane op te merken. Nog steeds zichtbaar zijn de kleine ommuurde plaatsen die een getuigenis zijn van de Middeleeuwen, net als de grote steden. Kastelen, forten, wachttorens en stadsmuren duiken overal op; sommige zijn goed bewaard gebleven, andere zijn ruÔnes maar de meeste restanten liggen niet op de toeristische routes.


Kust

grosseto_b.jpg

De Costa degli Etruschi, ofwel de Etruskische kust, biedt toeristen een fascinerende regio, rijk aan geschiedenis, cultuur en kunstschatten. Deze streek in Toscane wacht op genieters, die de pracht en de verscheidenheid van de Etruskische kust lief hebben. De zee is kristalhelder, smaragdgroen of diepblauw en wordt vergezeld door uitgestrekte, eindeloze stranden en kliffen, ruikend naar zout en wind, beschermd door de pijnbossen. De stranden verschillen nogal van fijn, wit zand tot donkere kiezelstenen. Ook in deze kuststreek zijn archeologische nederzettingen te vinden. Let op: op sommige stranden moet entree betaald worden. Vaak is hierbij al een ligbed of strandstoel inbegrepen.


Uit eten/ Gastronomische tips

1723.jpg

Als ouders wil je hier volop aan je trekken komen en het liefst de volledige 4 gangen maaltijd benutten, tenminste als je van de gastronomie van dit land houdt. En ItaliŽ spant ook wel de kroon voor wat betreft culinaire hoogstandjes, vooral in Toscane. Belangrijk is dan ook dat je vooral voor de lunch een plek uitzoekt waar je makkelijk je kinderen in het oog kunt houden terwijl jullie het volledige Italiaanse menu kunnen doorlopen. Met het uitzoeken van een restaurant moet je vooral de Italianen volgen en de meest simpele restaurantjes, vaak met ongezellige tl-lampen, kunnen de meest verrassende gerechten tevoorschijn toveren. Het fijne is dat ze altijd uitermate welkom zijn in in het restaurant en daar kunnen ze ook enorm van genieten. Misschien dat het met deze speciale aandacht het wel lukt hun eetgewoonten op te rekken waar je thuis normaliter een "lust ik niet" te horen krijgt. Vooral op zondag gaan de meeste Italianen uit eten en dan is het wel zaak om er op tijd bij te zijn voordat het dreigt vol te lopen. Lunch is van 13.00 tot 14.30 uur. Als je dan je lunch bent misgelopen dan kun je nog altijd bij een porchettakraampjes, die zie je overal langs de weg op zondagen, een broodje van gekruid speenvarken kopen. Bijzonder smakelijk! Het avondeten; la Cena is doorgaans wat vroeger dan bijvoorbeeld in Spanje, je mag al om 20.00 uur een restaurant binnenkomen maar er wordt dan ook lang getafeld. Italianen zijn erg dol op hun dulce, de zoetigheden waarmee een maaltijd standaard wordt afgesloten. Zo is het land waar ze ijs zo'n beetje hebben uitgevonden natuurlijk een waar paradijs voor de kindertjes. De meningen lopen uiteen waar het beste ijs kan worden gegeten, als je een ijssalon ziet met een lange rij dan kun je het beste aansluiten want dan zit je goed!


Culturele gebruiken en Feesten

scansano.jpg

De Toscaanse feestkalender biedt een uitgebreid programma. Heel authentiek en minder folkloristisch zijn de religieuze feesten in kleinere steden en dorpen, met processies en een steevast een gezellig culinair gedeelte. Als je de kans krijgt je te mengen onder de lokale bevolking en met hen ťťn van de vele sagres (volksfeesten) mee te vieren, dan moet je geen moment aarzelen. In Florence viert men met evenveel enthousiasme traditionele middeleeuwse feesten, bijvoorbeeld het Calcio in Costume (juni), als veel eigentijdse internationale muziek- en theaterfestivals. Feestelijkheden om het volk te plezieren bestaan al van oudsher. Het beroemdste spektakel van Toscane is wel de Palio delle Contrade (van 2 juli tot 16 aug.).


Tips (en bijzondere plekken)

pinoccio.jpg

Als je in de herfst of in de winter in Toscane of UmbriŽ komt dan val je met je neus in de truffels. In principe kun je het hele jaar door truffels krijgen maar alleen de hertstruffels (van okt tot dec) en de wintertruffels (van dec tot maart) zijn van de meest superieure kwaliteit. Een superspannende excursie om samen met de kinderen te doen, is het truffelzoeken. Het liefst vertrekt men in het holst van de nacht, wanneer maanstand, barometer en nog subjectievere graadmeters op gunstige voorwaarden wijzen. Men gaat dan op jacht naar deze geurige delicatesse, omdat de honden zich dan het best op zijn reukzin kan oriŽnteren. In het ochtendgloren keer je weer terug waarna de gastvrouw/heer de meest heerlijke truffelgerechten zal bereiden.

Wat je bijna niet kunt missen als je kinderen bij je hebt is een bezoek aan Collodi. Een klein charmant stadje tussen Lucca en Florence. Er is een ouderwets pretpark neergezet dat al jaren mensen trekt uit de hele wereld. Het park heeft standbeelden en fonteinen van alle karakters uit het Pinocchio verhaal en een verrukkelijk marionettentheater met alle vertrouwde karakters. Ook al spreken ze Italiaans, het is voor de kinderen (en voor je zelf) een genot om te zien.


Onder de aandacht

Een Balinese oase op Lanzarote!

het zwembad compleet met balinees ligbed.jpg

Gelegen op 6km van het strand en dichtbij de vulkanen van Timanfaya ligt deze prachtig sfeervolle verbouwde Finca op dit bijzondere Canarische eiland. Het hele jaar door geniet dit eiland van een gemiddelde temperatuur van 24 graden. Je kunt hier heerlijk relaxen op de Balinese ligbedden, een yogales doen of ontspannen bij een van de vele soorten massages die hier gegeven worden.   


Bijzondere sfeervolle plek op loopafstand van authentiek vissersdorpje

h [320x200].jpg

Deze plek is met volledige harmonie en respect voor de natuur opgezet parkje met zwembad. Het ligt op loopafstand van het vissersdorpje Ericeira dat direct aan zee ligt. Eco Sounds ligt op 45 km van Lissabon.