© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

PO036: Vila Ana Margarida strand

Ericeira

Ericeira ligt op op loopafstand van de Vila en is een vissersdorpje. Visliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. Het plaatsje staat verder bekend om de gastvrijheid van haar inwoners, de kreeftkwekerijen en de sympathieke uitstraling van het dorpje met haar vele kleine straatjes. Het strand is mooi, maar de branding is over het algemeen sterk; dus oppassen met kleine kinderen!
Je vindt er een echte haven, kleine restaurants met goed eten tegen een leuke prijs, heerlijke zonnige terrasjes en echte fado niet voor de toeristen maar zoals het hoort. In de buurt liggen talloze stranden die vooral populair zijn bij de surfers: er is hier een uitstekende wind!
De stranden van Ericeira, behoren tot de beste surfstranden van Europa. Noemenswaard is het strand Praia de Ribeira d`Ilhas, waar jaarlijks één van de wedstrijden van het Wereldkampioenschap Surfen worden gehouden. 

ericeira_atrium-24.jpg

Mafra

Mafra ligt 10 km van Ericeira en het is beroemd om zijn Nationale Paleis en het klooster, gebouwd door de koning van Portugal, Dom João V, in de achttiende eeuw en het is het grootste werk van het Engels barok.
Het plaatsje is misschien wel bekender door het prachtige boek Memoriaal van het klooster, van Nobel prijs winnaar literatuur (1998) Jose Saramago. In het boek wordt intens de keerzijde beschreven van de bouw van zo'n gigantisch project: jarenlang geploeter en gezwoeg, terreur van de Inquisitie, dwangarbeid, armoede en lijden van het gewone volk. Kortom alle narigheid die voortkomt uit de grootheidswaan van een vorst die beloofde een klooster te bouwen als er een kind geboren zou worden uit zijn huwelijk met Maria Ana van Oostenrijk. Het kind kwam er en daarmee kreeg Portugal in het plaatsje Mafra een van zijn grootste religieuze bouwwerken.

mafra.jpg

Sintra

Sintra (10 km)is nu een van de vier steden in de wereld die vallen onder de bescherming van het Unesco World Heritage Programma. Sintra was de plaats waar de koningen en de adel van Portugal in de zomer kwamen, omdat het er dan veel koeler is dan in Lissabon. Hierdoor staan er vele mooie huizen en paleizen. Vooral het Palacio Pena is een bijzonder kunstwerk. Je zou bijna verwachten dat je Disney world inloopt als je dit kasteel ziet en de kleine assepoesters en prinsesjes zullen dit beamen. Het Pena kasteel bestaat uit allerlei bouwstijlen: middeleeuwse burcht, ophaalbrug, kantelen, minaretten, barokke poorten, gotische bogen. Het is een Moors kasteel daterend uit de 8e eeuw, een ruïne, die je kunt beklimmen en van waaruit je een fantastisch uitzicht hebt over Sintra.
Vanuit beide kastelen die op dezelfde berg staan kijk je uit op twee parken: Parque Municipal en Parque das Merendes.
Aan Largo L. Coelho in Sintra staat een speelgoedmuseum dat zeer de moeite waard is om met kinderen te bezoeken.

Sintra-Cascais-1.jpg

Lissabon

Lissabon (40 km) is niet alleen een metropool, maar ook een hele oude stad in een land dat langzaam uit zijn verleden ontwaakt. Een leuke manier om een rondrit door de stad te maken is met de tram, ofwel Tram Eléctrico. Deze horen eigenlijk in een museum, maar rijden nog steeds in het oude gedeelte van de stad. De electricos zijn weliswaar vaak versleten en traag, maar de rit door smalle steegjes en via heuvelachtige routes is zeer amusant. Een schitterende en relaxte manier om de stad te zien. In de zomer rijdt er ook een tram, speciaal voor toeristen, met een aangepaste route. Hij vertrekt uit Praça da Figueira, gaat via Alfama en Bairro Alto naar Belém en weer terug. De rit duurt iets langer dan een uur. Tram 28 gaat onder ander naar het hoog verheven kasteel Castelo de São Jorge, waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over deze stad. Op de binnenplaats van de ruïne vind je een rustig, schaduwrijk parkje met een paar kletterende fonteinen. Wil je nog verder dan kom je teruglopend in Alfama, de oudste wijk van Lissabon, een labyrint van smalle, bochtige straatjes, poorten en trappen.

lissabon-tram-straat-680x410.jpg

Tram 18 komt langs Jardim Botânico, de mooiste botanische tuin van Lissabon met veel kleine paadjes, trappetjes en vijvertjes. Alsmaar omhooglopend kom je bij de hoofdingang waar, als je naar buiten gaat, aan je linkerhand de 'Academia das Ciências' staat met een wetenschapstentoonstelling voor kinderen. Een kleine maar aardige tentoonstelling waar je zelf bezig kan zijn met de tentoongestelde objecten.
De stad is vanuit de Quinta het makkelijkst te bereiken met de auto die je parkeert in een parkeergarage.
Feira Popular is een soort permanente kermis in combinatie met een aantal typische restaurants aan de overzijde van de Taag. De ideale plaats om gegrilde sardientjes te eten.

Lisboa.jpgZoek op thema