© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

SP051: Finca Naranjos

Barbate

Elk van de plaatsjes in de omgeving heeft zijn eigen levensstijl. Barbate is een vissersplaats waarvan het traditionele product de rode tonijn is, een gastronomische delicatesse par exellence.
Het is inmiddels een moderne stad, ooit de vakantiestad van ex-dictator Franco was (dit verklaart waarom het gebied vaak Barbate de Franco wordt genoemd).
Barbate is gegroeid van een klein visserijdorp in de Romeinse tijden naar een moderne en populaire vakantiebestemming, vooral voor Spaanse toeristen. De stranden van Barbate bieden mijlen lange, zandstranden aan, die met pijnbomen worden omgeven en bieden een enorme hoeveelheid watersportactiviteiten aan, zoals duiken, boottochten en windsurfen. In de omgeving zijn er prachtige natuurreservaten en beschermde gebieden van pijnbomen die uitstrekken tot aan 100 meter aan hoge klippen. Het beschermde gebied van Parque Natural de La Breña y Marismas del Barbate is een zeer populaire bestemming.

Barbate strand.jpg

Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera is een van de sieraden van Andalusië, een oord dat de bezoeker vanaf het eerste moment betovert. Vejer de la Frontera (12.750 inw.) is een kleine, volkomen behouden, historische stad die door prachtig platteland wordt omringd. Het verleend het statuut van historisch gebied en artistiek belang en heeft ook de toekenning gekregen van mooiste Stad van Spanje. Maar Vejer biedt niet alleen historie. De steile, zigzaggende straten, de vergoelijkte huizen en de balkons die met bloemen worden gevuld verbergen hotels, gasthuizen, winkels, restaurants, (internet)cafés, maar ook galeries en barretjes. Dit pittoresk stadje op een heuveltje dichtbij de zee heeft schilderachtige monumenten en hoeken, zoals de kerk van Rosario en het kasteel en de boog van Las Monjas. De stranden van Los Caños de Meca en Zahara Dit kleine uiteinde op de Zuidelijke kust van Spanje dat verrassend ongerept is gebleven. Het is gesitueerd dichtbij de Straat van Gibraltar, dichtbij de steden van Barbate en Zahara de los Atunes. De witte gekleurde zandstranden, de schone wateren, de dennenbossen, de reusachtige klippen die ver over de oceaan uitkijken… Los Caños biedt een gevoel van uniciteit en grootsheid! Het landschap is er heel divers, de brede stranden bij bijvoorbeeld de vuurtoren van Trafalgar, zijn perfect voor ski- of bodyboarden. Of een het strand Marisucia waar je, als het een beetje waait, goed kunt kitesurfen. Maar er zijn ook rustige strandjes zoals Pirata met een kristalheldere zee. Bij de steile rotsen van Los Catillejos is een mooie waterval van zoetwater dat van enkele meters hoogte vanuit het natuurpark La Breña in de zee stort.

vejer de la frontera.jpg

Chiclana de la Frontera

Chiclana de la Frontera is een verassende mengeling van het stadse leven met de landelijke omgeving. Bovendien is Chiclana een paradijs voor golfliefhebbers met een zeer goede infrastructuur.

chiclana de la frontera.jpg

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera  presenteert zich aan de bezoeker als imposant en voornaam. Tussen al de bezienswaardigheden zoals wijnkelders, flamenco shows, de vestingmuur (Alcazar) en musea, verheft zich de Koninklijke hofrijschool Jerez (Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre) op de voorgrond. In de hoge school van de rijkunst behoort de stoeterij tot de beste van de wereld. Bezienswaardig is de dressuurvoorstelling 'Como bailan los caballos Andaluces' - zoals de andalusische paarden dansen. Nu we het toch over paarden hebben, mogen we natuurlijk de wedstrijd van het Circuito Hipico del Sol in Montenmedio niet vergeten. Deze wedstrijd vindt elk jaar vanaf 1995 plaats. Er doen ongeveer 450 ruiters uit de gehele wereld met 1500 paarden aan mee. Het is een must voor alle liefhebbers van de ruitersport.

sherry-jerez-de-la-frontera-5.jpg

Conil

Vermeldenswaard is  zeker de gastronomie van Conil: innovatief en traditioneel. Met een groot aantal restaurants en tapasbars geniet deze  keuken een grote erkenning voor de kwaliteit van haar produkten. Zeer gewaardeerd zijn de groente, vooral de tomaten uit de lokale teelt. Daarnaast natuurlijk alles wat de zee geeft: onder andere tonijn, zeebrasem, urta en dorade. Als je Conil bezoekt, vergeet dan vooral niet dedeze gerechten te proberen: Arroz à la marinera (rijst met zeevruchten), Pargo al aceite de oliva (brasem in olijfolie), cázon en adobo (gemarineerde hondshaai), atún encebollado (tonijn met uien.
Gesticht door de Feniciërs is het De naam de la Frontera is afgeleid van diverse steden die als grensstad fungeerden tussen het Moorse en christelijke rijk. De Torre de Guzman is een verdedigingstoren gebouwd in de 14de eeuw. Gedurende het hele jaar worden er diverse feesten georganiseerd.

conil 2.jpg

Stranden en natuurlijke omgeving

Conil beschikt ook over een uitgebreid aanbod voor natuurvrienden en verlaten stranden voor de aktieve toerist. De kleine inhammen, die de kust van Conil tot Roche omzomen zijn van grote landschappelijke en ecologische waarde. De Cala de Aceite, Melchor, del Pato, del Frailecillo, Playa Fontanilla of Fuente del Gallo zijn maar enige voorbeelden. Niet minder van belang dan de stranden is de hele omgeving. El Pinar de Roche met zijn karakteristieke rode zandwegen en zicht op zee is een unieke plek in de regio en bij wandelaars, nordic walkers en fietsers erg geliefd. Het Parque Natural de la Breña is in 20 minuten per auto bereikbaar of het Parque Natural de Grazzalema in het midden van de Sierra de Cadiz met de eigenaardige Pinsapo den, die met de Noord Europese den verwant is voltooid de catalogus van toeristische attracties.  

playa-de-los-bateles.jpg


Zoek op thema