© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

TR014: Cirali Bungalows

Chimaera

Op enkele kilometers van Cirali ligt Chimaera. Deze plek is bijzonder populair bij toeristen en Turkse inwoners. Na een klim van zo'n 500 meter kan je hier namelijk een sterk staaltje van moeder natuur aanschouwen. Je zal hier heel wat vuurtjes en vlammetjes uit de grond zien 'schieten': de zogenaamde eeuwig brandende vlam van Chimaera. Het natuurverschijnsel bestond en bestaat er nog steeds in dat gassen die uit de aarde ontsnappen, meteen ontbranden. Rond dit fenomeen ontstond in de oudheid de mythe dat onder de aarde een vuurspuwend monster opgesloten zat. De vlammetjes zorgen vooral bij avond voor een waar spektakel.

Chimaera-night-picture.jpg

Olympos

Olympos (2 km) ligt in het het grootste nationale park van Turkije. Toch gaat de meeste aandacht uit naar de antieke stad Olympos. Deze stad was vroeger toonaangevend in LyciŽ. Hoewel er niet zo veel meer van de eeuwenoude stad is overgebleven, kan je hier de ruÔnes zien van een acropolis, een brug, stadsmuren, sarcofagen, een theater, een necropolis, thermen, een Byzantijnse basiliek... Ook de omgeving rond Olympos is prachtig! Bovendien wordt deze archeologische site (nog) niet door een massa toeristen onder de voet gelopen.

Olympos.jpg

Kemer

Kemer ligt tussen Antalya en Cirali in en is een typische Turkse badplaats met vele winkeltjes en restaurants. Het plaatsje is omgeven door heuvels met bossen en citrus-boomgaarden. Op de achtergrond ligt het prachtige Taurusgebergte. De weg van Antalya naar Kemer voert door bijzonder mooi bergachtig terrein en biedt fraai uitzicht op de kust. De kuststrook van Kemer bestaat uit verschillende mooie baaien.

KEMER.jpg

Antalya

Antalya is een drukbezochte stad. Veel toeristen starten en en/of eindigen hier een vakantie of rondreis. Toch heeft deze stad voor een groot deel haar identiteit weten te behouden. In het bijzonder in Kaleici, de oude stad van Antalya. De oude stad van Antalya is het historische district waar de smalle straatjes een mooi beeld geven van de levendige geschiedenis. Daarnaast zijn er diverse moskeeŽn te bezichtigen, zoals de Seljuk Karatay moskee en de Tekeli Mehmet Pasa moskee. Ook vindt u in de oude stad de Romeinse haven met vele mooie jachten. Het Archeologisch museum van Antalya is ťťn van de grootste en belangrijkste museums van het land en heeft dan ook bijzonder vele te bieden. Verder interessant: 14 kilometer ten noordoosten van Antalya liggen de 'hogere DŁdenwatervallen'.

antalya-turkije.jpg
Zoek op thema