© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

TR012: Alacati

Alacati

alacati.jpg

Alacati is een zeer charmant dorp. In het historische centrum van het plaatsje vindt u oude Ottomaanse bouwwerken en is lijkt het nog op het dorp van weleer.


Cesme (10 km)

Cesme.jpg

Cesme (10 km) In het midden van de plaats is een promenade met veel levendige terrassen. Iedere zondag is er achter het centrum een grote markt waar groenten, fruit en kleding verkocht worden. In Cesme zijn ook een aantal haventjes met een aantal visrestaurants. Vanuit deze haventjes vertrekken de excursieboten naar het Griekse eiland Chios.


Izmir (70 km)

Izmir.jpg

Izmir (70 km) Deze drukke grote stad biedt vooral veel winkeltjes en shopping centra waar je een ruime keuze hebt uit kleding, lederwaren, tapijten en juwelen. Naast het hoge 'shopgehalte' vind je in deze stad ook veel kunst, er vindt juni en juli de jaarlijkse internationale kunstbeurs plaats. De vesting Kadifekale is een absolute 'must' wanneer je deze stad bezoekt. Daarnaast is de klokkentoren een bekende bezienswaardigheid van Izmir. Breng ook zeker een bezoek aan de jachthaven, je zult versteld staan van de weelde aan dure jachten. Pak lekker een terrasje en geniet van het uitzicht en het bewonderen van deze mooie schepen.  Omdat de stad vroeger bij het verdrijven van de Grieken flink gehavend is, heeft de stad zelf weinig bezienswaardigheden. In het achterliggende gebergte vindt je pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.


Grieks Eiland Chois (Hios)

Chios.jpg

Grieks Eiland Chois (Hios) Een overtocht duurt 45 minuten vanuit de have ban Cesme. Chios is een eiland met veel zomerzon, zee, strand en blauwe luchten. In het vroege voorjaar ook het eiland van de wilde tulpen en anemonen. Het is ook het eiland van de orchideeŽn, van de mastiek en van een zeer afwisselende natuur, van hoge bergen en diepe baaien. Een eiland met een rijke historie en schilderachtige oude dorpen, kerken en kloosters. Een drukke levendige hoofdstad maar ook met veel rust, ruimte en zuivere lucht.


Ephesos (140km)

Ephesos_Library_of_Celsus.jpg

Ephesos (140km) Efese is ťťn van de best bewaarde antieke steden van de westerse wereld. Jaren lang is het een belangrijke havenstad geweest en toen in 133 VC de Romeinen de stad in handen kregen, werd dit de hoofdstad van Klein-AziŽ, op Rome na, de grootste stad van het Romeinse Rijk, met maar liefst 250.000 inwoners. Deze stad is niet alleen bekend vanwege het wereldwonder de Tempel van Artemis, maar ook vanwege de bijzondere bewoners die het ongeveer 50 jaar n.Chr. heeft gehad. De apostel Johannes nam Maria de moeder van Jezus, na diens dood, mee naar deze plaats. Hier is nog steeds het huisje waar Maria gewoond heeft - nu een bedevaartsoort -  en de Johannes basiliek op de begraafplaats. Ook heeft de apostel Paulus hier 3 jaar gewoond, van 55 tot 58 n.Chr.
Zoek op thema