© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

TR005: Dikencik

Uzumlu (4 km)

Uzumlu markt.jpg

Uzumlu een indrukwekkend en sfeervol karakteristiek typisch Turks dorp. Gelegen op een plateau 500 meter boven zeeniveau. In de vallei is deze plaats ingegroeid door dikke pijnboom bossen wat Uzumlu een gezonde lucht en een wonderschoon natuurlijk landschap geeft.  Er heerst nog de traditionele levensstijl wat extra wordt benadrukt door de authentieke dorpswoningen. In Uzumlu wordt nog voornamelijk geleefd van wat het land brengt. Dichtbij de moskee is iedere vrijdag een markt waar allerlei artikelen (zowel non – food als food) worden verkocht door de bevolking uit de omgeving. Verder vind je in Uzumlu: goede Pide eethuisjes, het wijnhuis – een gerestaureerd proeflokaal voor plaatselijke producten, georganiseerde barbecue's op prachtige plekken in de natuur waar ook heerlijke locale wijnen worden geschonken en traditionele weverijen.Fethiye

Fethiye.jpg

Fethiye (18 km) ligt 15 minuten rijden en is perfect voor een leuke dag uit. Stranden aan de zee zijn vanaf 20 minuten rijden maar ook vanuit Umzumlu met de goedkope dolmus te bereiken. In de havenplaats Fethiye is de typische Turkse sfeer goed bewaard gebleven. De kleine straatjes met vele bazaars, Turkse theehuizen en een prachtige wandelpromenade vindt u hier allemaal terug. Bezoek het Kasteel in Fethiye. Van het kasteel ten zuiden van de stad wordt gedacht dat het tot de ridders van st John behoort. Er zijn twee simpele en kleine rots tombes aan de oostkant van de heuvel, en een waterbak met onbekende geschiedenis en een paar teksten in de muur gekrast.


Tlos (38 km)

Tlos 2.jpg

Dit plaatsje is bekend als de stad waar de mythologische held, Bellaforonte, met Pegasus zijn paard met vleugels rondvloog. Er is door archeologische opgravingen bepaald dat dit de oudste stad uit de Lycische regio is en 2000 voor christus ontstaan is. 

Yakapark (40 km)

Yakapark.jpg

Indrukwekkende Girmeler grotten in een groot natuurpark met in de grotten de thermale baden. Je kunt hier vers gevangen forel in het park - zelf gevangen - eten in één van de vele Forelrestaurants in het park.


Saklikent

Saklikent.jpg

Kloof  ("Verborgen Vallei") is steil en nauw en 18 km lang. Het is een van de langste en diepste kloven van Turkije. Het is zo diep dat de zon niet eens het water kan verwarmen, waardoor het water in de zomer nog ijskoud is. De kloof met zijn mystieke en fascinerende lijmstenen wanden is door het verschuiven van aardplaten en erosie van water ontstaan. In de kloof tegen de bergwanden hebben de dorpelingen kleine restaurantjes opgezet. De stoeltjes en tafeltjes zijn op houten platformen gezet net boven het water, hier kunt u in de schaduw heerlijk genieten van een drankje. Geniet van het gezang van de vogels en het ruisen van de rivier.
Vanuit het dorpje Saklikent kunt je door over de natuurlijke brug te wandelen de kloof bereiken. Wadend door het water onder kleine watervallen door, kunt je onderweg zelfs een modderbad nemen.


Ölüdeniz (30 km)

Ölüdeniz.jpg

Het is een van de 5 mooiste stranden van de wereld en het meest gefotografeerde strand van onze globe. Ölüdeniz is nog ongeschonden en het is bijna onmogelijk een vergunning te krijgen om te bouwen. Verder zijn er veel oude steden en ruines te bekijken rond Ölüdeniz. Oudheden als Xanthos, Letoon, Pinara, Tlos, Sdyma, Myra en vele anderen zijn het bezoeken waard. Andere excursies zijn de Lycian Way voor de verbeten wandelaar of een dagje uit naar de Vlinder Vallei waar, van juni tot september een diversiteit aan kleuren en vormen rond dwarrelt in de gedaante van vlinders.Gemiler Eiland

st-nicholas-santa-claus-op-gemiler-eiland-fethiye-turkije-31993153.jpg

Het eiland is te bereiken vanuit de haven van Fethiye. Er zijn kerken, kapellen en woningen, ruïnes uit het byzantijnse tijdperk, gebouwd tussen de 5e en 11e eeuw op het eiland dat te bereiken is met schepen van Oludeniz (Blue Lagoon) of Gemiler strand. Het is belangrijk omdat het een van de centra is van waaruit het christendom verspreid is. Het eiland staat ook bekend als St. Niclas.
Butterfly Valley (te bereiken vanuit de haven van Fethiye of Ölüdeniz ) Het is de woonplaats van de unieke Jersey Tijger vlinder. Tussen juni en september zijn  hier vlinders in duizenden kleuren en ontelbare variëteiten te zien. Deze vallei is een interessant ravijn met diepe kliffen tot 350 meter hoog en een diepte van 3 " 4 kilometer.


Zoek op thema