© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

SP039: Hacienda Barbate

Zahara de los Atunes

Zahara de los Atunes (1.300 inw.) De naam Zahara komt niet van het Arabische sahara, dat woestijn en/of onvruchtbare plek betekent, maar van een ruige plaats met grote rotsen. Gelegen op een grote vlakte nabij de zee, wordt Zahara omgeven door een reeks van heuvels of bergen die behoren tot de Sierra del Retin (max. 316 meter). Opmerkelijk is het grote aantal restaurantjes, bars en cafés, met vele concertjes biedt het een rijk nachtleven. De ambachtelijke markten zijn er populair. Het oude vissersplaatsje bezit een van de laatste grote stranden van Andalusië zonder het massatoerisme. Vanaf de goudgele stranden is de Afrikaanse kust goed te zien. In de zomer vinden er diverse feesten plaats.

zahara de los atunes 1.png

Cabo Trafalgar

Cabo Trafalgar is gelegen aan de Kaap Trafalgar, de plek waar de belangrijkste Britse zeeslag plaatsvond, meer dan twee honderd jaar geleden. De briljante tactiek van Horatio Nelson die de Britse Vloot leidde, besliste deze slag. De prijs was hoog, want Nelson stierf, naast vele Britten enerzijds en Spanjaarden en Fransen anderzijds. Vandaag de dag is de Kaap meer van een rustige, relaxte omgeving. Perfect om er zonovergoten te ontspannen!

vuurtoren.jpg

Barbate (22.500 inw.)

Barbate is een moderne stad, dat ooit de vakantiestad van ex-dictator Franco was (dit verklaart waarom het gebied vaak Barbate de Franco wordt genoemd). Barbate is gegroeid van een klein visserijdorp in de Romeinse tijden naar een moderne en populaire vakantiebestemming, vooral voor Spaanse toeristen. De stranden van Barbate bieden mijlen lange, zandstranden aan, die met pijnbomen worden omgeven en bieden een enorme hoeveelheid watersportactiviteiten aan, zoals duiken, boottochten en windsurfen. In de omgeving zijn er prachtige natuurreservaten en beschermde gebieden van pijnbomen die uitstrekken tot aan 100 meter aan hoge klippen. Het beschermde gebied van Parque Natural de La Breña y Marismas del Barbate is een zeer populaire bestemming.


barbate.jpg

Conil de la Frontera (20.750 inw.)

Conil de la Frontera. Conil is een levendig kuststadje met prachtige landschappen en overweldigende witte stranden. Gesticht door de Feniciërs is het een van de meest pittoreske stadjes aan de Costa de la Luz. Het stadje herbergt restaurants die beroemd zijn om haar plaatselijke visgerechten en zeevruchten. De naam de la Frontera is afgeleid van diverse steden die als grensstad fungeerden tussen het Moorse en christelijke rijk. De Torre de Guzman is een verdedigingstoren gebouwd in de 14de eeuw. Gedurende het hele jaar worden er diverse feesten georganiseerd.

conil_map.jpg

Vejer de la Frontera (12.750 inw.)

Vejer de la Frontera (12.750 inw.) Vejer is een kleine, volkomen behouden, historische stad die door prachtig platteland wordt omringd. Het verleend het statuut van historisch gebied en artistiek belang en heeft ook de toekenning gekregen van mooiste Stad van Spanje. Maar Vejer biedt niet alleen historie. De steile, zigzaggende straten, de vergoelijkte huizen en de balkons die met bloemen worden gevuld verbergen hotels, gasthuizen, winkels, restaurants, (internet)cafés, maar ook galeries en barretjes. Dit pittoresk stadje op een heuveltje dichtbij de zee heeft schilderachtige monumenten en hoeken, zoals de kerk van Rosario en het kasteel en de boog van Las Monjas. De stranden van Los Caños de Meca en Zahara Dit kleine uiteinde op de Zuidelijke kust van Spanje dat verrassend ongerept is gebleven. Het is gesitueerd dichtbij de Straat van Gibraltar, dichtbij de steden van Barbate en Zahara de los Atunes. De witte gekleurde zandstranden, de schone wateren, de dennenbossen, de reusachtige klippen die ver over de oceaan uitkijken… Los Caños biedt een gevoel van uniciteit en grootsheid! Het landschap is er heel divers, de brede stranden bij bijvoorbeeld de vuurtoren van Trafalgar, zijn perfect voor ski- of bodyboarden. Of een het strand Marisucia waar je, als het een beetje waait, goed kunt kitesurfen. Maar er zijn ook rustige strandjes zoals Pirata met een kristalheldere zee. Bij de steile rotsen van Los Catillejos is een mooie waterval van zoetwater dat van enkele meters hoogte vanuit het natuurpark La Breña in de zee stort.

vejer.jpg

Baelo Claudia

De beroemdste Romeinse ruïnes in deze omgeving zijn deze van Baelo Claudia (30 min rijden). Ze maken deel uit van een oude Romeinse vestiging gelegen in Bolonia. De resten van stad geven de moderne bezoeker een goed overzicht van hoe een Romeinse stad er uitgezien moet hebben. De stad werd ongeveer 2000 jaar geleden gesticht en was oorspronkelijk een vissersplaats. In de tijd van keizer Caesar was de stad erg welvarend, maar door een aantal aardbevingen raakte zij in verval. In de 6e eeuw werd de stad verlaten. Het leven in deze steden bereikte een hoogtepunt gedurende de eerste en tweede eeuw BC. In deze enclave was de economie gebaseerd op het uitbaten van vishandelszaken, de verwerking van geconserveerd en gezouten voedsel en de handel tussen schepen die de Straat overstaken tussen de Pilaren van Hercules..

baelo_claudia_tarifa_7284_1200x800.jpg

Cádiz (125.000 inw.)

Cádiz is een van de oudste steden van West-Europa. De archeologische vondsten gaan tot zeker 3100 jaar terug. De stad werd gesticht als Gadur, wat kasteel of ommuurde stad betekende in de Fenicische taal. Door sterke gelijkenissen onder meer door de boulevard (Malecon) wordt de stad ook wel het "Havana van Europa" genoemd. In de rijke geschiedenis kreeg de stad te maken met o.m. Carthagers, Romeinen (ooit zelfs de 2e Romeinse stad na Rome), Byzantijnen, Visigoten en Moren alvorens Castiliaanse heersers het in 1262 beheersten. Na die tijd kreeg Cádiz het alleenrecht van de vaart op Midden-Amerika, zodat Christoffel Columbus vanuit hier zijn 2e reis naar Amerika startte. Ook was het de thuishaven van de zilvervloot en werd de eerste Spaanse grondwet hier geschreven. Bezienswaardigheden vandaag de dag zijn de haven, de verdedigingswerken, de Santa Cruz-kathedraal, het Gran Teatro (waar componist Manuel de Falla, zoon van Cádiz, zijn werken liet uitvoeren), het Romeinse theater en enkele musea

cadiz.jpg

Zoek op thema