© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

SP023: Cortijo El Mastral

Tarifa

Tarifa staat bekend als de hoofdstad van de wind in Europa. Daarom trekt dit oord het hele jaar surfers aan die vanuit alle delen van de wereld hier naartoe komen. Het heeft een bijzondere sfeer, met enerzijds een trendy straatbeeld van hippe surfers en anderzijds een authentieke plek. Zo ontbreken in de haven de vissers niet. Tarifa ligt op het uiterste puntje van Spanje waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse zee elkaar ontmoeten. Vanaf het hoogste punt heb je een prachtig uitzicht over de Straat van Gibraltar en kun je in de verte Marokko zien liggen.
Het kleine ommuurde stadje heeft een prachtig historische centrum. Je vindt er mooie, smalle straatjes, kleine winkels en een paar echte ouderwetse Spaanse barretjes. De hippieachtige sfeer van weleer is nog sterk aanwezig. Weliswaar bestaan de buitenwijken van het stadje uit grauwe, lelijke flatgebouwen, maar de binnenstad is daarbij vergelijken een oase. Mooie, smalle straatjes die voor verkoeling zorgen.
Indien je eens in bent voor iets anders, ga dan voor een wandeling tussen de windmolens op de heuvels rond Tarifa. Het geluid van honderden van deze windmolens is indrukwekkend. De grootste exemplaren hebben wieken met een diameter van meer dan 50m.
Het geluid van honderden windmolens op een winderige dag geeft een overweldigende indruk. De grootste windmolens hebben wieken van meer dan 50m!

Tarifa.jpg

Kitesurfen, windsurfen en duiken

De skyline laat een kleurrijk beeld zien van de kitesurfers, die gedurfde toeren uithalen op de golfen. Wat velen echter niet weten is dat Tarifa naast het surfen, een ideale plaats is voor het klimmen, duiken, paardrijden, mountainbike, surfen, deltavliegen, tennissen, fietsen of wandelen. Je kunt er ook duiken, er zijn in Tarifa een aantal duikscholen waar je terecht kan voor duikcursussen en waar je de benodigde uitrusting kunt huren.
Op verschillende plekken wordt les gegeven en materiaal verhuurd voor het kite- en windsurfen. Bij de receptie kunnen ze je hier meer over vertellen. Voor een kitesurf cursus moet je minimaal 4 dagen uittrekken wil je het echt onder de knie krijgen maar een kortere cursus is ook mogelijk.
Meer informatie over kitesurf scholen: http://www.tarifaspain.net/kite-school-tarifa.html
Meer informatie of kitesurfen: http://www.tarifaspain.net/kite-surfing-tarifa-courses.html


6102407979_359daa6a68_o.jpg

Dolfijnen en Walvissen

De dolfijnen en walvissen die in en uit de Middellandse zee naar de Atlantische oceaan zwemmen, komen en gaan door de Straat van Gibraltar. Sommigen soorten leven hier permanent en zijn vrijwel het hele jaar te zien. Je kunt uitvaren vanuit de haven van Tarifa of Gibraltar, er zijn verschillende agentschappen die het hele jaar door boottrips organiseren. Als er een sterke wind of de stroming de boottocht niet toelaat kan er een alternatief programma aangeboden worden bijvoorbeeld in de baai van Algeciras, waar 2 soorten dolfijnen leven. Tussen april en juli zijn er Potvissen en in juli en augustus kun je hier zelfs Orka's zien!
Organisatie die excursies aanbieden voor walvis en dolfijnen tours
Dolphin Bay Cruises S.L.
La Línea, Cadiz.
dolphin_safari@yahoo.co.uk
www.dolphinsafarispain.com
Niet helemaal commercieel, werkt mee aan onderzoek. Gedeeltelijk van Spanje naar Gibraltar verhuist, omdat in Gibraltar (zelf-) regulering nog niet begonnen is. Proberen nu een gedragscode te implementeren in samenwerking met het lokale bestuur.
Talen: Engels, Frans, Duits en Spaans.
Foundation for Info. and Research on Marine Mammals (FIRMM)
Tarifa (Cadiz), Zuid Spanje.
Firmm98@aol.com
www.firmm.org
Organisatie die actief walvisachtige beschermt. Financiert grote gedeeltes van hun onderzoek door toeristische trips en ecovrijwillige programma's aan te bieden. Talen: Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Indonesisch en Japans.
Whale Watch Tarifa/España
Tarifa, Zuid Spanje.
whalewatchtarifa@whalewatchtarifa.net
www.whalewatchtarifa.net
Een non-profit organisatie, werkt met ervaren gidsen en heeft eigen gedragscode.
Talen: Spaans, Engels, Duits en Frans
Baelo Claudia (25 km)

Dolfijn.jpg

Cortijo los Pinos en Hotel Hurricane.

Andalusische paarden zijn nobel en van verregaande afstamming. De hoofdkenmerken van de volbloed Spaanse paarden zijn intelligentie, schoonheid en een groot aanpassingsvermogen, waardoor ze makkelijk te besturen zijn. Hun aanwezigheid op het Iberische schiereiland gaat terug tot de tijd van het Romeinse Rijk. Later werd dit ras vermengd met het Berberras en het Arabische ras gedurende de eeuwen dat Spanje bevolkt werd door de Arabieren. Deze vermenging gaf het zware autochtone paard zijn huidige elegantie en stuurgedrag die nodig zijn voor het temmen. Paarden: maneges en strandritten
Voor de liefhebbers van paarden zijn er in Tarifa een aantal plekken waar een manege is die lessen aanbieden of die onder begeleiding strandritten aanbieden zoals o.a. bij Hotel dos Mares,

Los+Alcornales+in+de+duinen.jpg

Jerez (120 km)

En voor het echte paardengebeuren moet je naar Jerez waar de "Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre" ligt, een paardrijschool die ook shows geeft met het ras Andalusische dansende paarden. Buiten de voorstellingen om kunnen bezoekers de lessen bijwonen en een rondleiding in de stallen krijgen.
Jerez is de hoofdstad van de sherry productie. Een rondleiding door één van de bodegas (Sandeman, Pedro Domecq, Gonzalez Byass) is niet alleen leuk maar ook leerzaam. Hoe onderscheid je bijv. fino van amontillado of oloroso sherry?
Andere bezienswaardigheden zijn de uitnodigende terrasjes op de Plaza Asunción, het oude stadhuis uit 1575, Casa de Cabildo Viejo. De wijk San Mateo staat bekend om zijn flamencobars, het officiële flamencocentrum is hier ook: Centro Andaluz de Flamenco.

jerez.jpg

Parque Nacional de Doñana (275 km)

Het park wordt tot de grootste moerassen van Europa gerekend. Van belang is dit gebied vooral voor de vogels. In totaal zijn er 250 vogelsoorten gesignaleerd, waarvan ongeveer de helft overwinteraars zoals de lepelaar, ooievaar en de bij de bezoekers populaire flamingo.
De beste tijd voor een bezoek is de winter of het voorjaar. In de zomer en herfst staan de moerassen droog, maar dan zijn de bezoekers enthousiast over het zien van herten, everzwijnen, buffels en visotters. Met een goede gids en wat geluk kan zelfs een lynx gespot worden!
De toeristische stier route 'Ruta del Toro' loopt door de provincie Cádiz langs alle dorpjes waar vechtstieren worden gekweekt en opgevoed. Men kan de dieren, een ras van de streek, hier zien grazen in hun natuurlijke omgeving en langs historische locaties. De route loopt van Jerez de la Frontera naar Tarifa, via San José del Valle, Paterna de Rivera, Medina Sidonia, Benalup-Casas Viejas, Alcalá de los Gazules, Jimena de la Frontera, Castellar de la Frontera, San Roque en Los Barrios

parque nacional.jpg

Marokko (Tanger)

Ongeveer 2 km vóór Tarifa (komende van Algeciras), net vóór de brug, draai je een nauw grindpad in om de grootste windmolens in de regio te bekijken die samen tot 1500kW aan energie leveren.
Marokko (Tanger)
Neem de boot in Tarifa en binnen een half uur ben je in Afrika! Een uniek dagje uit…
Via Tarifa kun je een boottocht (de snelle overtocht duurt tussen de 35 tot 60 minuten) maken naar Tanger. Vanaf de pier in de haven vertrekken iedere twee uur boten naar deze Noord-Afrikaans stad en laat in de middag kun je met de boot uit Tanger weer terug. Een dag is ook net genoeg om de sfeer van Afrika en Marokko te proeven. Vanaf Tarifa is het een stuk sneller dan vanaf Algeciras, waar zomers honderdduizenden Europese Marokkanen de overtocht maken om vakantie te vieren in hun geboorteland. Een groeps excursie met een gids kost ongeveer rond de €65,- per volwassene en bestaat o.a uit het bezoeken van een Souk in de medina, een rondrit maken op een kameel en het bezoek aan o.a. een kruidenwinkel en tapijtwinkel en sluit af met een typische Marokkaanse lunch. Er zijn ook privé excursies mogelijk die iets duurder zijn maar zeer de moeite waard. Je hebt voor de oversteek een paspoort nodig die minstens 6 maanden geldig is. Verder is het aan te raden om deze excursie 24 uur van te voren te regelen en in de zomermaanden 48 uur van te voren.
Tarifa-Tanger trip informatie: http://www.tarifaspain.net/ferry-tarifa.html


tanger  met muzikanten.jpg

Zoek op thema