© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

SP014: Las Navezuelas

Cazalle de Sierra

Cazalle de Sierra is een authentiek dorpje waar je nog vele oude ambachten zult tegenkomen, een dorpje waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. In Cazalle liggen een 3-tal kloosters en een kerk uit de 16e eeuw, met Moorse kenmerken. De grotten van Santiago liggen dichtbij en staan bekend om grottekeningen en gebruiksvoorwerpen uit het Neolithicum.

Cazalla de la Sierra-Monasterio de la Cartuja de la Inmaculada Concepción02.redimensionado.jpg

Sierra Norte

In de Sierra Norte liggen tien authentieke dorpjes, elk met zijn eigen "encanto", zijn eigen historie en zijn eigen feesten. In de zomer is het in de bergen van de Sierra Norte een stuk aangenamer dan op het laagland, de temperaturen liggen hier lager, er is vaak wel een beetje wind. In deze tijd van het jaar leven de mensen hier op straat. Tot diep in de nacht zitten hele families op hun stoepje en spelen de kinderen buiten.

dcp55613pf1180519123.jpg

Sevilla

Sevilla ligt op 1 uur rijden. Sevilla is een stad met vele parken en fonteinen en daarom biedt het voldoende plekjes waar je met je kinderen, tussen de bezienswaardigheden door, prima kunt vertoeven.
Om maar één van die bezienswaardigheden te noemen: de kathedraal met haar Giralda. Deze 15e-eeuwse kathedraal behoort tot de grootste ter wereld. De kerk is rijk versierd en heeft prachtige gebrandschilderde ramen. In de kerk ligt Columbus begraven. Hoewel. Er is nog steeds discussie of het Columbus is. Havana claimt ook het lichaam van deze ontdekker te hebben.

sevilla_esencial_1.jpg

La Giralda

La Giralda is de klokkentoren van de kathedraal en deze van oorsprong Moorse minaret is het symbool van Sevilla. Een beklimming van de toren is aan te raden, niet alleen om het mooie uitzicht dat boven wacht, maar ook om de beklimming zelf. Dit keer geen honderden trappen lopen, maar een helling nemen. Dat hadden ze vroeger handig bekeken, want soldaten konden dan met hun paard ook in de toren omhoog.

20120825-Giralda-de-Sevilla.jpg

Maria Luisa Park

Ook de moeite waard in Sevilla zijn het Alcázar, het museo de Belles Artes, het Paleis Casa de Pilatos en de arena van Sevilla. Wie niet zo cultureel is en liever in tapabars zit en winkeltjes bezoekt zal in Sevilla ook goed aan zijn trekken komen.
Het Maria Luisa Park is zo'n park in Sevilla waar je met een roeiboot langs alle provincies van Spanje kunt gaan die daar in Sevillaanse tegels zijn weergegeven. Breng een bezoek aan een tegelfabriek waar ze nog met de hand tegels beschilderen, een leuk aandenken aan Sevilla die je door je kinderen kunt laten uitzoeken. Voor degene die ervan houden heb je een prachtige Arena waar het stierenvechten plaatsvindt. 

Parque_de_Maria_Luisa,_Sevilla.jpg

Isla Magica

Het kan haast niet anders maar deze stad heeft zijn eigen pretpark onder de naam Isla Magica. Voor de kinderen betekent het park een onophoudelijke afwisseling van verrassingen. Aan de naam van het park wordt dan ook helemaal voldaan

sp004 pretpark.jpg


Zoek op thema