© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

IT045: Villa Mirella

Afstanden

Paestum: 70 km Salerno: 110 km Amalfi Kust : 130 km Pompeii: 140 km Napels: 160 km

Omgeving.jpg

Voor strandliefhebbers zijn hier vele mogelijkheden. Langs de gehele kust vind je mooie lange zandstranden waarvoor toegang vaak, naar goed Italiaans gebruik, betaald moet worden. Je hebt dan wel alle voorzieningen bij de hand zoals ligbedden, parasols en een restaurant. Ook zijn er in de omgeving voldoende vrij toegankelijke stranden. 
 

palinuro.jpg

Voorbij de zandstranden van Palinuro rijzen de steile klippen van de Capo Palinuro uit het water omhoog. Het maakt van het dorpje een natuurlijke haven. Hier liggen vele kleine blauwwitte bootjes te wachten op toeristen die de kust vanaf het water willen zien. Het uitzicht op de steile klippen vanaf het water is spectaculair!

porto palinuro 2.jpg

De schippers leiden de bootjes behendig om de verraderlijke stroming bij de klippen. Je hebt een prachtig zicht op de Capo Palinuro met zijn talloze grotten. Meeuwen, kraaien en aalscholvers kijken vanuit hun hoge uitkijkposten terug. De deining vergt wel een stevig ontbijt. De grotten waar je langs vaart hebben namen als Grotta Rossa (die rood is van ijzererts), Grotta Sulfero (zwavel), Grotta delle Ossa (hierin zijn fossiele beenderen gevonden), Grotta dei Monaci (stalactieten en stalagmieten die lijken op biddende monniken). De meest aansprekende grot en degene waar de bewoners trotst op zijn is de Grotta Azzurra di Palinuro. De grot dankt haar naam aan het blauwe schijnsel van het water als de zon op een bepaalde manier in de grot schijnt. Het blauwe water reflecteert tegen de wanden van de grotta en je waant je in een kompleet azuurblauwe wereld.  


palinuro_grotta_azzurra.jpg

Marina di Camerotta (8km) is van oudsher een vissersdorpje en vanwege zijn mooie zandstranden wordt het ook wel de "Parel van de Cilento" genoemd. De restanten van Saraceense torens, destijds gebouwd tegen de invallen van piraten, houden de wacht. De kleine vissersvloot brengt vooral tonijn, zwaardvis en sardientjes binnen.  

Oorspronkelijke kustbewoners trokken zich terug in kleine dorpjes in het binnenland ter bescherming tegen invallen vanuit zee. Het zijn vaak eeuwenoude dorpjes en hun compacte bouwstijl heeft ze gedurende eeuwen beschermd tegen invallen en aardbevingen. 


marina-di-camerota-3.jpg

San Mauro La Bruca (16km), San Nazario (18km) en Futani (25km) zijn typische voorbeelden van zulke dorpjes. Je moet er niet naartoe gaan op zoek naar architectonische schoonheid maar wel voor hen unieke en authentieke sfeer. De inwoners vertellen vol trots over de affreschi, fresco's, in de crypte van het kleine kerkje; er wordt gefluisterd dat ze mogelijk wel van de hand van een leerling van Leonardo da Vinci zijnÖ Op kleine pleintjes zitten vooral de ouderen te kaarten. Van hun tanige gezichten 'lees' je verschillende voorouders. Een donkere of lichte huid, bruine of blauwe ogen, zwart of lichtbruin haar en alle denkbare combinaties hiervan verraden dat er veel vreemdelingen zijn binnengedrongen.  


sanmauro.jpg

Aan de kust in het Parco del Cilento ligt Velia (30km), door de Grieken in 530 v. Chr. gesticht als Elea anders dan Paestum, dat vooral een religieus centrum vormde, was Velia vooral een industrieel, politiek en economisch middelpunt. Velia stond in de wijde omtrek bekend om haar zoutmijnen, ervaren zeelui en vissersvloot. Haar internationale faam dankt ze echter vooral aan ťťn van de belangrijkste centra van de oude Griekse filosofie: de school van Elea (Parmenides en Zeno). 
Het huidige Velia wordt gedomineerd door een middeleeuwse toren die gedeeltelijk op de oude acropolis is gebouwd. Deze werd gebouwd door de Fransen, aan het eind van 12e eeuw, rondom een eerder exemplaar dat al door de Noormannen werd neergezet. Op hun beurt bouwden de Noormannen de toren op de grondvesten van een Hellenistische tempel. Aan de voet van de heuvel met de middeleeuwse toren liggen de restanten van het oude amfitheater.

greek-temple-paestrm.jpg

Zoek op thema