© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

IT044: Ghiacci Vecchi

Stranden

Verschillende stranden zijn dichtbij gelegen. De kustplaatsjes Venturina en Rimiglano (4km) zijn winkeltjes, restaurants, een typische traiteur en een supermarkt. Of het gezellige kustplaatsje San Vincenzo (11 km), waar je in de namiddag fijn kunt winkelen of flaneren met een lekker ijsje.

spiaggia-baratti venturina.jpg

De omgeving rondom Ghiacci Vecchi biedt veel mogelijkheden om uitstapjes te maken. Je kunt de volgende plaatsen makkelijk bereiken Populonia, Suvereto, Campiglia M.ma, Castagneto C.cci, Bolgheri, Massa M.ma. Op kleine afstand in het Venturina dal liggen de Caldana Thermen en Calidario met zijn thermale warmwater bron (36ļC).

calidario_home.jpg

Je kunt de overblijfselen uit de tijd van de Etrusken bezichtigen. Het bekendst is het dorpje Populonia (11 km), een door de Etrusken gesticht havenstadje. Het dorpje maakt tegenwoordig deel uit van een archeologisch park waar van alles te zien valt, van gebruiksvoorwerpen tot graftombes. 

parcoarcheologicobarattipopulonia.jpg

Een wat luchtiger dagtochtje is een boottrip naar het prachtige eiland Elba! Je neemt de boot vanuit Piombino (15 km) en slechts een uurtje later zet je al voet aan wal in de charmante hoofdstad Portoferraio, waar o.a. het huis van Napoleon te bezichtigen valt. 

elba_italy_cnt_15jul10_istock_b.jpg

Ook op het vasteland zijn er voldoende leuke plaatsjes te bezoeken. Wat dacht je van het middeleeuwse, op een heuvel gelegen stadje Massa Marittima (40 km), waar je een spectaculair uitzicht over de omgeving heeft.

image1.jpg

De vele kunststeden van Toscane zoals Siena (95km), Florence (165km), Pisa (87km) zijn ook goed prima bereikbaar. 

siena.jpg


Zoek op thema