© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

IT032: Il Tesori del Sud

Schiereiland Gargano

De regio Puglia heeft veel te bieden. In het noorden is er het rotsachtige schiereiland Gargano dat bijna geheel nationaal park is. Het midden van Puglia is het gebied van de trulli: de witgekalkte huisjes met een rond puntdakje. Hier zijn leuke plaatsen zoals Alberobello, bekend vanwege de Trulli; het cirkelvormig gebouwde Locorotondo met zijn witte huizen; Martina Franca met mooie huizen en paleizen en Castellana Grotte met verbazingwekkende kalkafzettingen. Een ander mooi stadje in het midden van Puglia is Ostuni met kubusvormige witte huizen. In het noorden ligt het schiereiland Gargano dat gekenmerkt wordt door wouden van olijfbomen, middeleeuwse stadjes, imposante Noormannen-kathedralen en kastelen met Arabische details. Het is de streek van de bedevaartsoorden en Italiaanse vakantiegangers. De kust bestaat uit kliffen en grotten. Ten noorden van de Gargano op ongeveer 22 km van het vasteland liggen de Trťmiti eilanden. Het zijn 3 kleine eilanden en enkele onbewoonde rotsen. De eilanden zijn zeer populair door de mooie ligging en de prachtige kusten. In het zuiden ligt de prachtige Salento met de barokke stad Lecce en een prachtig kustgedeelte van Otranto tot Leuca.

omgeving.jpg

Gargano, ook wel bekend als de Spoor van de Laars, is een schiereiland in het noorden van ApuliŽ. Het wordt bijna volledig omringd door de Adriatische Zee, behalve in het westen waar het is verbonden met het vasteland. 
De kust van Gargano is rijk aan stranden en toeristische voorzieningen. Als de meest fascinerende plaatsen aan de kust raden wij u aan Mattinata, Vieste, Peschici en Rodi Garganico te bezoeken. In het noorden van het schiereiland liggen de zoutwater meren van Lesina en Varano.

Het Nationale Park van Gargano en de Foresta Umbra zijn ook een bezoek waard: 11.000 hectare park met ahorns, cederbomen, eiken taxusbomen en een unieke soorten orchideeŽn. Peschici ligt op ongeveer 20 km. In de dichte bossen van Gargano zijn sommige delen nauwelijks bevolkt. De meeste inwoners leven aan de kust. De belangrijkste industrieŽn zijn visserij, landbouw en toerisme. Een panoramische route strekt zich langs de kust uit en verbindt alle belangrijkste steden - Rodi Garganico, Vico del Gargano, Peschici, Vieste, Mattinata en Manfredonia. De bekendste stad op de helling is San Giovanni Rotondo, beroemd door het klooster van Padre Pio.

baaien.jpg

Vieste

Vieste is een klein stadje op het meest oostelijke deel van het schiereiland Gargano . Het is een klein vissersdorp dat de turist vele kleurrijke bezienswaardigheden , cultuur en traditie biedt . Het blauw van het water is een van de meest memorabele aspecten van het bezoek . De zee is helder en schoon , de kleur is diep en rijk . Al vele jaren Vieste is de ontvanger van de hoogste milieu- awards voor het schoonste zeewater in ItaliŽ . Het water is vooral verbazingwekkend bij een bezoek aan de zee grotten . Er zijn veel van deze zee grotten langs de zuidelijke kust van vieste . Ze zijn beide zeer reŽel en ongelooflijke . Het groen van de natuur , ook , is opmerkelijk . De ervaring van het wandelen door de " Macchia Mediterranea ' in het bos is adembenemend . De macchia Meditteranea is een Ecoculture dat is alleen te vinden in de mediterrane . Het is een unieke bijeenkomst van bijzondere planten , bomen en dieren . Komst van de turist aan de Maccia mediterranea wordt gekenmerkt door de duidelijke geur van de natuur . Het bos , Foresta Umbra, heeft ook een unieke omgeving van de hoge bomen zorgen voor een luifel en om eronder is roeren en diepgaand. het goud van het zand is rijk en uitnodigend . Er zijn honderden stranden , groot en klein , rustig en verlaten . Aan het strand van de bezoeker vele typische activiteiten kunt vinden in deze atypische stad . De meest populaire activiteiten zijn zeilen , winsurfing , kajakken , jetskiŽn en goede ouderwetse zwemmen . Van de stranden is er toegang tot prachtig in termijn en inhammen , en sommige zijn alleen per boot bereikbaar . Er zijn ook veel prive-stranden met voorzieningen en luxe . Overal langs de rotsachtige kust zijn kliffen en rotsen die de natuur heeft ingericht . Tussen de rotsen zijn honderden rustieke pieren . Veel restaurantjes hebben hun eigen visser die diner vangen off van deze pieren . De geschiedenis van de vieste is gedrenkt in rode bloed . Tussen de 15e en 16e eeuw de stad werd aangevallen door piraten uit de hele mediterrane , aspecially Turkije . In de oude tijd was Vieste een aantrekkelijke strategische locatie voor conquerrors en oorlogszuchtige volkeren . In het historische gedeelte van het dorp is er een rots genaamd chianca amara waar duizenden viestani  werden onthoofd door de Turkse leider Dragut Rais . Bij de nachtverlichting van het kasteel gebouwd door vriendelijke federico de 2e van Svevia kan worden gezien van over Vieste . Nu is het rood van Vieste is zichtbaar in de schitterende zonsondergang . Bij een bezoek aan deze wondelful dorp de turist moet de nacht tenminste eenmaal doorbrengen op het strand om de zonsondergang en de zonsopgang te kijken . 

vieste.jpg

Islas Tremiti (40 km)

Islas Tremiti  (40 km) 
Archipel van de Adriatische Zee, maakt deel uit van het Nationaal Park van Il Gargano. Door de kwaliteit van het water is dit een van de belangrijkste toeristische centra van de streek.
Monte San Angelo  (45 km) een belangrijke bedenvaartplaats. Men kan het heiligdom bereiken via de kerk San Michele waarnaast een imposante achthoekige toren uit 1281 staat. Vanuit de kerk daalt een 89 treden tellende trap af naar de grote onderaardse basiliek. Het centrum van Monte Sant'Angelo is goed bewaard gebleven. Bijzonder is de lagergelegen woonwijk, met zijn spierwitte, in kaarsrechte rijen staande huizen. Andere bezienswaardigheden in de plaats zijn de kerken SS della Trinitŗ en Santa Maria Maggiore, de graftombe van Rothari en het Normandische kasteel.

monte san angelo grotten.jpg

Stranden

strand Chianca: Dit is een 200 meter lang zandstrand met een klein eiland voor de kust. Het strand is goed voor kinderen. Er is een bar met een restaurant en een parasol of strandstoelen te huur. U kunt hem bereiken via de kustweg van Vieste naar Peschici (kort na het strand Scialmarino).   

strand Crovatico
: Eenzaam gelegen zandstrand, ongeveer 300 meter lang, aan de kustweg van Vieste naar Peschici. Er is geen parkeerplaats, kunt u parkeren op de straat. Voor kinderen is het niet zo goed.   

strand Scialmarino
: Ca. 3 km lang zandstrand, ideaal surfen en vliegeren gebied, omdat vaak erg winderig. Op het strand zijn er tal van campings, bars en restaurants en natuurlijk ook veel bedrijven met huur van parasols en strandstoelen. Tussendoor zijn er altijd gebieden van openbaar strand secties. Het strand ligt aan de kustweg van Vieste naar Peschici en is zeer geschikt voor kinderen. De "Lido Romagnolo" Onze gasten krijgen korting op de huur van parasols en strandstoelen.

omgeving baai.jpg

strand Molinella: Klein, ongeveer 400 meter lang zandstrand, die heel goed beschermd tegen de wind. Het heeft een prachtig uitzicht op Vieste en de Trabucco. Nogmaals, er zijn twee bars en restaurants waar u parasols en strandstoelen kunt huren, en het openbare strand gebieden .. Zeer geschikt voor kinderen. Komst, bereikbaar vanaf de haven van Vieste in het Cala San Lorenzo over bij de verkeerslichten in het gebied Defensola rechts. 

strand Defensola Cala San Lorenzo: Kleiner, ongeveer 150 m lang zandstrand, vrij goed beschermd tegen de wind, met een bar en verhuur van parasols en strandstoelen. Geschikt voor kinderen, en het publiek delen. Bereikbaar vanaf de haven van Vieste komen om de curve op de kerk van San Lorenzo. 

zee.jpg

strand Molinella: Klein, ongeveer 400 meter lang zandstrand, die heel goed beschermd tegen de wind. Het heeft een prachtig uitzicht op Vieste en de Trabucco. Nogmaals, er zijn twee bars en restaurants waar u parasols en strandstoelen kunt huren, en het openbare strand gebieden .. Zeer geschikt voor kinderen. Komst, bereikbaar vanaf de haven van Vieste in het Cala San Lorenzo over bij de verkeerslichten in het gebied Defensola rechts.  

strand Defensola Cala San Lorenzo: Kleiner, ongeveer 150 m lang zandstrand, vrij goed beschermd tegen de wind, met een bar en verhuur van parasols en strandstoelen. Geschikt voor kinderen, en het publiek delen. Bereikbaar vanaf de haven van Vieste komen om de curve op de kerk van San Lorenzo. 

strand baai.jpg

Zoek op thema