© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

PO022: Quinta do Corvo

De "Quinta" ligt aan een oude Romeinse weg, die nu alleen nog maar te voet de verbinding vormt tussen de dorpen Colares en Almoçageme, beide op 10 minuten loopafstand. De hoofdweg op 5 minuten afstand verbindt enerzijds het romantische Sintra, de oude zomerresidentie van de Portugese koningen met schitterende huizen en paleizen met anderzijds Cascais, een moderne badplaats met de drukte en gezelligheid die hier bij hoort. Er zijn tal van bezienswaardigheden in de omtrek en ook Lissabon is per trein of via de snelweg goed bereikbaar.

Sintra-Cascais-1.jpg

Azenhas do Mar

Azenhas do Mar (6 km) is een pittoresk dorpje dat ligt in een vallei. Met wit gekalkte huizen en met een mooi strand. Er is nog een uitzichtpunt dat tegen de rotsen is gebouwd met een prachtig uitzicht over zee, waar je vissersboten de zee ziet op gaan.

AZENHAS-DO-MAR-O-MEU-REFUGIU.jpg

Colares

Op een steenworp afstand ligt Miniatuur-Portugal, een soort Madurodam van Portugal tussen Mafra en Ericeira ligt Sobreiro, ligt aan de provinciale weg. Bij het dorpje Colares is een leuke markt op zaterdag middag bij de kerk.

Pelourinho-em-Colares-Sintra.jpg

Sintra

Sintra (10 km)is nu een van de vier steden in de wereld die vallen onder de bescherming van het Unesco World Heritage Programma. Sintra was de plaats waar de koningen en de adel van Portugal in de zomer kwamen, omdat het er dan veel koeler is dan in Lissabon. Hierdoor staan er vele mooie huizen en paleizen. Vooral het Palacio Pena is een bijzonder kunstwerk. Je zou bijna verwachten dat je Disney world inloopt als je dit kasteel ziet en de kleine assepoesters en prinsesjes zullen dit beamen. Het Pena kasteel bestaat uit allerlei bouwstijlen: middeleeuwse burcht, ophaalbrug, kantelen, minaretten, barokke poorten, gotische bogen. Het is een Moors kasteel daterend uit de 8e eeuw, een ruïne, die je kunt beklimmen en van waaruit je een fantastisch uitzicht hebt over Sintra.
Vanuit beide kastelen die op dezelfde berg staan kijk je uit op twee parken: Parque Municipal en Parque das Merendes.
Aan Largo L. Coelho in Sintra staat een speelgoedmuseum dat zeer de moeite waard is om met kinderen te bezoeken.

sintra-2.jpg

Ericeira

Ericeira ligt op 30 km van de Quinta en is een vissersdorpje. Visliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. Het plaatsje staat verder bekend om de gastvrijheid van haar inwoners, de kreeftkwekerijen en de sympathieke uitstraling van het dorpje met haar vele kleine straatjes. Het strand is mooi, maar de branding is over het algemeen sterk; dus oppassen met kleine kinderen!

ericeira_atrium-24.jpg

Lissabon

Lissabon (40 km) is niet alleen een metropool, maar ook een hele oude stad in een land dat langzaam uit zijn verleden ontwaakt. Een leuke manier om een rondrit door de stad te maken is met de tram, ofwel Tram Eléctrico. Deze horen eigenlijk in een museum, maar rijden nog steeds in het oude gedeelte van de stad. De electricos zijn weliswaar vaak versleten en traag, maar de rit door smalle steegjes en via heuvelachtige routes is zeer amusant. Een schitterende en relaxte manier om de stad te zien. In de zomer rijdt er ook een tram, speciaal voor toeristen, met een aangepaste route. Hij vertrekt uit Praça da Figueira, gaat via Alfama en Bairro Alto naar Belém en weer terug. De rit duurt iets langer dan een uur. Tram 28 gaat onder ander naar het hoog verheven kasteel Castelo de São Jorge, waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over deze stad. Op de binnenplaats van de ruïne vind je een rustig, schaduwrijk parkje met een paar kletterende fonteinen.

Lisboa.jpg

Wil je nog verder dan kom je teruglopend in Alfama, de oudste wijk van Lissabon, een labyrint van smalle, bochtige straatjes, poorten en trappen. Tram 18 komt langs Jardim Botânico, de mooiste botanische tuin van Lissabon met veel kleine paadjes, trappetjes en vijvertjes. Alsmaar omhooglopend kom je bij de hoofdingang waar, als je naar buiten gaat, aan je linkerhand de 'Academia das Ciências' staat met een wetenschapstentoonstelling voor kinderen. Een kleine maar aardige tentoonstelling waar je zelf bezig kan zijn met de tentoongestelde objecten.
De stad is vanuit de Quinta het makkelijkst te bereiken met de auto die je parkeert in een parkeergarage.
Feira Popular is een soort permanente kermis in combinatie met een aantal typische restaurants aan de overzijde van de Taag. De ideale plaats om gegrilde sardientjes te eten.

lissabon-tram-straat-680x410.jpg

Zoek op thema