© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

PO020: Quinta da Rabagal

Bobadella

PO020 bobodella.jpg

In de nabije omgeving zijn er meerdere dorpjes met hun eigen karakteristieke sfeer en vaak prachtige vervallen huizen waar de tijd langzaam lijkt te gaan. Ru´nes en archeologische vondsten kun je vinden bij Bobadella (10 km).

Verschillende dorpen

PO020 Mid§es.jpg

Dichtbij ligt het historische Mid§es (5 km), met een Palacio, een mooie kerk, begraafplaats en verschillende oude herenhuizen. Sevilla en Vila Nova de Oliveirinha en nog vele andere dorpen zijn een bezoekje waard. Bij het plaatsje Coja kun je heerlijk zwemmen bij de rivier (afslag Campesino), tevens ook leuk dorpje om te bezoeken.


bos van Bušaco

PO020 bos van Bušaco.jpg

Wie graag naar de bergen wil kan zijn hart ophalen. Binnen anderhalf uur rijden ben je bij de Torre, het hoogste punt van de Serra da Estrela, namelijk 1991 meter, en tevens van het Portugese vasteland. De hele bergketen is verheven tot natuurreservaat. Hier leven wolven, wilde zwijnen en zeldzame roofvogels. De rivier de Mondego ontspringt er. Iets dichterbij is het eeuwenoude bos van Bušaco. Hier zijn wandelingen uitgezet,en kom je langs oude monnikswoningen, het klooster, vijvers en leuke paadjes en dus prachtige oude bomen.


Wijnroute

PO020 wijngaard.jpg

Maar ook de Serra do Caramulo en de Serra do Bušaco liggen binnen bereik. In dit laatste bevind zich een eeuwenoud bos met ongeveer 700 verschillende soorten nationale en exotische bomen, aangeplant door de monniken die midden in het bos in een klooster woonden. Wandelroutes zijn aangegeven. Het kuuroord Luso ligt hier vlakbij en tevens in het hart van de Bairrada- wijnstreek. Voor wijnliefhebbers een mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een van de wijnkelders, of een wijnroute te bewandelen.


Jaarmarkt

547.jpg

Een uitgelezen mogelijkheid om meer van Portugal en de Portugezen te leren kennen is het bijwonen van een feest of jaarmarkt in een van de omringende dorpen. In de zomer barst het ervan en is het knallende vuurwerk in de wijde omtrek te horen. Ook de plaatselijke, wekelijkse, of maandelijkse markten zijn een ware traktatie. En rond lunchtijd kan je aanschuiven aan lange tafels voor gegrilde vis of kip met brood en wijn. Informatie hieromtrent is ter plekke aanwezig.Coimbra

PO006 coimbra.jpg

Een bezoek aan de stad Co´mbra, 60 km stroomafwaarts van de rivier de Mondego, is zeker de moeite waard. Deze stad, oorspronkelijk een Romeinse nederzetting, herbergde vanaf de 14e eeuw de eerste en lange tijd enige universiteit van Portugal. Ook nu nog is de invloed van de 18.000 studenten niet weg te denken uit het stadsbeeld van Co´mbra. In Co´mbra vind je "Portugal dos pequenitos" (Portugal voor de kleintjes), het zijn allerlei verschillende soorten huisjes van alle streken uit Portugal nagemaakt voor kinderen. Ook is er een speeltuin en een museum.


Kanotocht

PO020 kano rivier.jpg

Op ongeveer 1,5 km verhuurt de buurvrouw kano's. Dagelijks is er een georganiseerde kanotocht te maken vanaf Penacova tot Co´mbra, zo'n 25 km stroomafwaarts. In de Mondego rivier op 2 km afstand zijn er stroomversnellingen.


Zoek op thema