© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

PO013: Eco Sounds

Ericeira

erioceira.jpg

Ericeira is van oudsher een vissersplaatsje en is voornamelijk in de 20ste eeuw gegroeid door de toenemende vraag naar zomerbadplaatsen, maar heeft haar authentieke karakter en daarom een geheel eigen sfeer behouden. 
Deze plaats draagt nog alle kenmerken van de vissersplaats die het was.  De witte huisjes, smalle straten en de hoog boven de zee uitstijgende kade geven de plaats een geheel eigen karakter. De (vis)restaurantjes hier zitten in het weekend rond lunchtijd vol met locals, die met de hele familie uit eten zijn.


 


Kust

Je vindt er een echte haven, kleine restaurants met goed eten tegen een leuke prijs, heerlijke zonnige terrasjes en echte fado niet voor de toeristen maar zoals het hoort. In de buurt liggen talloze stranden die vooral populair zijn bij de surfers: er is hier een uitstekende wind! De stranden van Ericeira, behoren tot de beste surfstranden van Europa. Noemenswaard is het strand Praia de Ribeira d`Ilhas, waar jaarlijks één van de wedstrijden van het Wereldkampioenschap Surfen worden gehouden. 

ksut.jpg

Strand

Geen disco's, maar vele authentieke restaurants, terrasjes, wandel/winkelpromenade en autovrij centrum. Bezoek ook zeker de vis- en groentemarkt en de talrijke traditionele feesten in het weekend. Het strand is zeer pittoresk gelegen aan de voet van een steile klif onder het dorp. Het is goed bereikbaar en de stroming is sterk. Parasols en ligstoelen zijn te huur. In de weekends kan het wat drukker zijn met strandgangers.
In de zomer is trouwens 98% van de toeristen Portugees, maar dit zou in de toekomst wel eens kunnen veranderen want er worden steeds meer luxe appartementen in de omgeving gebouwd. Maar wil je lekker en rustig liggen aan een strand ga dan naar het Coxosstrand. (2 km noordelijk)

strand eri.jpg

Óbidos

Óbidos (60km) is een oude geheel ommuurde vestingstad.
Een wandeling door dit stadje is als een wandeling terug in de tijd. In de oude vesting van de stad ligt tegenwoordig een zeer luxueuze 'pousada' (herberg).
Vele winkeltjes met bijzondere producten, een fantastisch uitzicht vanaf de muur en de authentieke straatjes maken een uitstapje naar deze stad tot een succes.

obidos.jpg

Sintra

Sintra (23 km) is nu een van de vier steden in de wereld die vallen onder de bescherming van het Unesco World Heritage Programma. Sintra was de plaats waar de koningen en de adel van Portugal in de zomer kwamen, omdat het er dan veel koeler is dan in Lissabon. Hierdoor staan er vele mooie huizen en paleizen. Vooral het Palacio Pena is een bijzonder kunstwerk. Je zou bijna verwachten dat je Disney World inloopt als je dit kasteel ziet en de kleine Assepoesters en prinsesjes zullen dit beamen. Het Pena kasteel bestaat uit allerlei bouwstijlen: middeleeuwse burcht, ophaalbrug, kantelen, minaretten, barokke poorten, gotische bogen. Het is een Moors kasteel daterend uit de 8e eeuw, een ruïne, die je kunt beklimmen en van waaruit je een fantastisch uitzicht hebt over Sintra.

Sintra.jpg

Nazare

De klederdracht in Nazare is heel bijzonder.De mannen dragen een wollen kniebroek met ruitmotief en dito hemd en op het hoofd een zwarte muts, waarvan de punt opzij afhangt: een ideale bewaarplaats voor tabak, geld en andere kleine voorwerpen. De jonge vrouwen gaan gekleed in een korte, bonte rok, met daaronder wijde onderrokken van verschillende kleuren en een bonte bloes waar overheen een zwarte omslagdoek. Hoe ouder de vrouwen worden hoe minder onderrokken ze gaan dragen. De weduwen zijn volledig in het zwart.

 

nazare4.jpg

Lissabon

Lissabon (48 km) is niet alleen een metropool, maar ook een hele oude stad in een land dat langzaam uit zijn verleden ontwaakt. Een leuke manier om een rondrit door de stad te maken is met de tram, ofwel Tram Eléctrico. Deze horen eigenlijk in een museum, maar rijden nog steeds in het oude gedeelte van de stad. De electricos zijn weliswaar vaak versleten en traag, maar de rit door smalle steegjes en via heuvelachtige routes is zeer amusant. Een schitterende en relaxte manier om de stad te zien. In de zomer rijdt er ook een tram, speciaal voor toeristen, met een aangepaste route. Hij vertrekt uit Praça da Figueira, gaat via Alfama en Bairro Alto naar Belém en weer terug. De rit duurt iets langer dan een uur. Tram 28 gaat onder ander naar het hoog verheven kasteel Castelo de São Jorge, waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over deze stad. Op de binnenplaats van de ruïne vind je een rustig, schaduwrijk parkje met een paar kletterende fonteinen.

Wil je nog verder dan kom je teruglopend in Alfama, de oudste wijk van Lissabon, een labyrint van smalle, bochtige straatjes, poorten en trappen. Tram 18 komt langs Jardim Botânico, de mooiste botanische tuin van Lissabon met veel kleine paadjes, trappetjes en vijvertjes. Alsmaar omhooglopend kom je bij de hoofdingang waar, als je naar buiten gaat, aan je linkerhand de 'Academia das Ciências' staat met een wetenschapstentoonstelling voor kinderen. Een kleine maar aardige tentoonstelling waar je zelf bezig kan zijn met de tentoongestelde objecten.

tram lissabon.jpg

Zoek op thema