© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

IT025: Monte Verde

Deze prachtige accommodatie heeft naast rust en ontspanning veel te bieden in de omgeving. Naast een bezoek aan Cinque Terre of het dorpje Castelnuovo Magra kun je in een van de vele natuurparken zoals Parco delle Cinque terre, Apuane of Montemarcello prachtige trektochten maken.

castelnuevo magra.jpg

Ook kun je op de riviertjes de Magra en Vara kanoŽn of er gaan vissen. In de buurt kun je ook een zeil- of motorboort huren. In de omgeving vind je verder ook tennisbanen, je kunt er paardrijden, zeil of duiklessen volgen, en golven. Er zijn in Lerci en Forte dei Marmi op 20 minuten rijden afstand golfbanen te vinden.

-forte-dei-marmi-01.jpg

Cinque terre is een rotsachtig kustgebied aan de riviera Levante dat zich uitstrekt van Monterosso al Mare tot Riomaggiore in het zuidoosten. De naam verwijst naar vijf prachtig gelegen dorpjes die tegen de kliffen "aangeplakt" liggen: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

cinque.jpg

Het gebied is voor een groot gedeelte autovrij. De dorpen worden verbonden door de spoorlijn La Spezia- Genua. Maar ook het bekende wandelpad, de Via Dell' Amore, verbindt deze vijf schilderachtige dorpen met elkaar. Langs dit 'wandelpad der liefde' heeft u prachtig uitzicht op de zee en de omliggende heuvels met olijf- en citroenboomgaarden.

cinque terre.jpg

Monterosso

Het grootste dorp Monterosso heeft 1560 inwoners. Het is gelegen aan een zandstrand. Het meest tot de schilderachtige verbeelding spreekt het dorpje Vernazza met 1060 inwoners. Het dorp telt een aantal rotsstranden en heeft een kleine vissershaven ter bevoorrading van de lokale restaurants en het eigen achterland. Manarola is het oudste van de vijf dorpen. Het werd gesticht in de twaalfde eeuw en heeft aan de achterzijde van de haven het gebied Punto Bonfiglio met een historische begraafplaats en aanliggend park. Van daaruit kan via een wandelpad naar de andere stadjes gelopen worden, Corniglia en Vernazza. In Corniglia bevinden zich wijnvelden en zeer oude olijfboomgaarden.

monterosso.jpg

Portofino

Portofino ligt vol met luxueuze jachten van de rijken der aarde en is de meest exclusieve haven en vakantieplaats van ItaliŽ. In het dorp worden geen auto's toegelaten. De stad is ook per boot bereikbaar. Zeer de moeite waard zijn ook de kerk San Giorgio met relieken van drakendoder Sint-Joris. Alleen te voet of per boot kunt u de andere zijde van het schiereiland bereiken waar De Abbazia di San Fruttuoso ligt. San Remo San Remo is een prettige vakantieplaats vol vergane glorie. De negentiende-eeuwse aristocratie verbleef hier langs de kust. De oude aristocratische woningen zijn hier nog getuige van. De huizen in de kleine middeleeuwse steegjes hebben pastelkleurige luiken. Een van de belangrijkste plekken in de stad is nog steeds het Casino Municipale uit 1906. Vlakbij vindt u de Russisch-orthodoxe kerk Borilio.

portofino.jpg

Genua

Genua is de belangrijkste havenstad van ItaliŽ doordat het een natuurlijke haven kent en beschermd wordt door de bergen eromheen. U kunt hier de Lanterna zien, een in 1543 gerestaureerde vuurtoren bij het Stazione Marittima. Mooi om te zien zijn de zwart-wit gestreepte gotisch Duomo San Lorenzo uit de dertiende eeuw. En het Palazzo Ducale, nu het belangrijkste centrum van kunst en cultuur. Op het Piazza De Ferrari staat de Banca di Roma, het Teatro Carlo Felice en een mooie bronzen fontein. Natuurlijk moet u ook de Porta Soprana zien, de oostelijke toegangspoort van de stad dicht bij het huis van Christoffel Columbus.

genua 1.jpg

Zoek op thema