© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

IT038: Il Lebbio

Alberi

Het dorpje Alberi, op ca. 1000m, kan men te voet bereiken en hier vindt men een pizzeria, restaurant, bar en kleine winkel met enkele voedingsmiddelen. Een supermarkt vindt je in Montaione, op ca. 5km. De locatie ligt midden in de driehoek Pisa, Florence en Siena met alle historische bezienswaardigheden binnen een bereik van 1 uur per auto. De plaatsen Volterra, San Gimignano en Lucca zijn zeer zeker ook de moeite waard voor een bezoek. Ook een dagje strand ter afwisseling is nog goed te doen, het strand ligt op ca. 1 uur rijden aan een heerlijke helblauwe middellandse zee.

il-paese-di-montaione omgeving.jpg

Montaione 7km

In het hart van Toscane, op een heuvel, ligt het middeleeuwse dorpje Montaione. Het landschap wordt hier gekenmerkt door wijngaarden, olijfbomen en uitgedunde bossen. Groene vlakten nemen een groot deel van het gebied in. Archeologische vondsten in en om Montaione tonen aan dat er in dit gebied talrijke Etruskisch Romeinse nederzettingen gelegen hebben. De vondsten betreffen vooral grafmonumenten en steenovens.

montaion.jpg

De vondstplaatsen centreren zich rond Aglione, Bellafonte, Iano en Castelfalfi. In de crypte van de huiskapel voor San Biagio (500 meter van Montaione) bevinden zich sporen uit de vroegchristelijke periode.
Na de invallen van de barbaren bouwde men rondom de oude ruÔnes nieuwe nederzettingen, die bijzondere bescherming leken te bieden, zoals Paterno, Marrante, Sala en naderhand ook binnen de grote vestigingsplaatsen van Montaione. Dat is de reden dat je hier de vele torens terug ziet voorzien van een stevige, solide stadsmuur.

tabaccaiaresortcastelfalfi_02.jpg

San Gimignano (20 km).

Deze stad staat bekend staat om haar torens. Hoewel hier ooit 76 torens stonden zijn er nog maar 14 torens bewaard gebleven. Maar je kunt je nog steeds een voorstelling maken hoe indrukwekkend de skyline van San Gimignano er toentertijd moet hebben uitgezien. Leuk is om een toren te beklimmen met je kinderen via de smalle trappetjes kun je boven van een adembenemend uitzicht genieten. Het hele stadje is nog vrijwel intact gebleven en wandelend langs de middeleeuwse gebouwen en door de smalle straatje, wandel je opeens door de middeleeuwen.

San Gimignano 1.jpg

Op het Piazza della cisterna, het centrale stadsplein, in het hart van het stadje, staat een waterput uit 1237. Er zijn hier een aantal ijssalons te vinden, die prijzen hebben gewonnen, dus sla dat ijsje niet af! Ookal wordt het druk bezocht door toeristen blijft het de moeite waard om hier door heen te wandelen.

plaza san gimignano.jpg

Pisa 57km en Florence 57km

Pisa 57km, Florence 57km, Siena 62km, Volterra 29km, San Gimignano 20km, Lucca 58km, Marina di Cecina 70km.
Paardrijden kan op 10 km afstand en dan is er nog een regionaal dorpsfeest in september voor degenen die van wijn houden: 'Del Vino Novelle' in Montespertoli. 

volterra_00.jpg

Vinci (36 km).

Je kunt het dorpje Vinci bezoeken, de geboorteplaats van Leonardo da Vinci. Er is een klein museum gevestigd die een overzicht geeft van zijn uitvindingen.

vinci.jpg

Zoek op thema