© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

PO003: Casa Clemanta

Vissersplaatsjes

De villa ligt ongeveer 2 km buiten het charmante plaatsje Boliqueime, gelegen in de heuvels in centraal Algarve. In het kleine centrum van Boliqueime ligt een pleintje met een wit kerkje en mooie Jacaranda bomen. Er zijn diverse winkeltjes, supermarktjes, bars en restaurants aanwezig.
Olhos d'Agua is een klein vissersplaatsje op ongeveer 10 km afstand van Albufeira. Het strand is prachtig en bij vloed ontstaan er kleine idyllische baaien. Bijzonder zijn de zoetwaterbronnen die bij eb bij de rotsen opborrelen. Door deze
zoetwaterbronnen is het water erg visrijk. Er zijn dan ook veel kleine vissersbootjes die elke dag hun netten uitgooien.


1177.jpg

Stranden

Vanuit Boliqueime is het ongeveer 15 minuten rijden naar de prachtigste stranden (zoals Praia da Falasia, Olhos d'agua) In het verderop gelegen stadje Vilamoura zijn meerdere golfbanen en een luxe jachthaven gelegen. Hier ligt ook de Zoo Marine.
Het strand van Olhos d'Agua bestaat uit een groot centraal
deel met daarnaast enkele kleine baaien omgeven door rotsen. Bij eb kun je helemaal doorlopen naar het Falesia-strand in Praia da Falesia. Dit strand is 5 km lang. Het vissersplaatsje Olhos d'Agua is uitgegroeid tot een leuke badplaats met een klein gezellig centrum met aardige restaurants en barretjes. Er wordt veel vis gegeten, maar ook voor de Portugese frango piri piri (pikante kip) kun je hier terecht.

1180.jpg

Uitzicht

Het uitgaansleven in Olhos d'Agua is een stuk rustiger dan in het nabij gelegen Albufeira, maar daarom niet minder leuk. Er zijn diverse winkels, voornamelijk souvenirwinkels. Vaak staan er aan het einde van de weg naar het strand kraampjes waar je fruit, groente en vis kunt kopen.
Het achterland nodigt uit tot het maken van uitstapjes. Het dorpje ligt tegen een heuvel en wanneer je hier naar boven wandelt of rijdt heb je een fantastisch uitzicht over zee.

In de zomermaanden kun je bij het strand verschillende watersporten beoefenen, er zijn waterfietsen, jetski's en motorboten.

1171.jpg

Tripjes

In de Algarve zijn diverse pret- en waterparken waar je met het hele gezin een gezellige dag kunt hebben.
1) Zoomarine
Op ongeveer 10 km van Casa Clemantina ligt in Guia het attractiepark Zoomarine. Het park biedt een breed programma van diverse shows en voorstellingen met dolfijnen, zeeleeuwen en zeehonden.
2) Waterpretparken
De waterpretparken in de Algarve zijn erg geschikt om er met de kinderen een dagje door te brengen. In de nabije omgeving zijn te vinden: Slide and Splash in Lagoa, Waterbom, The Big Hole (25 km)
3) Krazy World
In Algoz (20 km) ligt het attractiepark Krazy World. Krazy World is een combinatie van dierentuin en pretpark en is voor kinderen van alle leeftijden zeker een bezoek waard.
4) Boottochten
Je kunt ook een boottocht maken o.a. vanuit Portimão en Vilamoura. Vanaf de boten kun je vissen op bijvoorbeeld makreel, brasem, aal en morene. Ook worden boottochten georganiseerd om dolfijnen en haaien te bekijken.
Vanuit Lagos vertrekken ook veel boottochten. Zeiltochten, varen langs de grotten - voor iedereen is wel een geschikte mogelijkheid.
5) Surfen
In het binnenland kunnen op diverse plaatsen kanotochten worden gemaakt en je kunt er windsurfen.
Aan de Westkust bij Bordeira kan in de branding worden gesurfd. Pakken en planken zijn te huur en je kunt er lessen nemen.
6) Jeep
De Algarve kan per jeepsafari verkend worden: je komt zo op plaatsen die voor een personenauto ontoegankelijk zijn. Ver weg van de gebaande paden liggen er pittoreske dorpjes in de prachtige natuur.
De tocht begint 's ochtends en aan het einde van de dag ben je weer terug. Tussen de middag wordt er een lunch aangeboden met authentieke Portugese specialiteiten.
7) Paardrijden
Op 7 km afstand van Casa da Clementina ligt de manege Vale Navio. Er worden excursies en dagtochten te paard georganiseerd. Voor kinderen zijn er pony's te huur.


grottentocht.jpg

Wandelen

Ten oosten van Albufeira liggen de volgende mooie stranden: Praia da Balaia, St. Eulalia en het strand van Olhos d'Agua. Bijna elk strand beschikt over een strandtent waar je voor eenvoudige gerechten terecht kunt en vanwege de informele sfeer zijn het zeer geschikte plaatsen om er met kinderen te eten.

De stranden van de Algarve zijn wereldberoemd. Mooie baaien omgeven door imposante, rode rotsen geven de kust een bijzonder aanzien. Je kunt er genieten van zon, zee en strand maar je kunt er ook prachtige wandelingen maken.
Een goed startpunt voor een wandeling is Praia de Castello in de richting van Albufeira. Stevige wandelschoenen zijn belangrijk en vergeet de camera niet.
Albufeira is een levendige vissersplaats die het gehele jaar vertier biedt aan jong en oud. In het oude Albufeira vind je smalle straatjes, kleurrijke pleintjes en een gezellige sfeer.
Zowel ten westen als ten oosten liggen prachtige zandstranden met imposante rotspartijen.
 
 

 

800px-albufeira_marina[1].jpg

Stadjes

Van Albufeira tot Lagos verschuilen grotten zich in de steile kust. Sommige worden door een rotsspleet magisch verlicht en geven een sprookjesachtige sfeer. Om deze zeldzame rotsformaties langs de kust te bewonderen kun je een boottocht maken.

Vanuit Vilamoura, Albufeira, Portimao en Lagos vertrekken hiertoe dagelijks boten: van dagtochten met barbecue tot cruises bij zonsondergang.

Cabo Sao Vicente
In de middeleeuwen dacht men dat deze winderige kaap in het uiterste zuidwesten van Europa het einde van de wereld was. De hoge kliffen aan de Atlantische Oceaan vormen een machtig schouwspel. Houd je van fauna en flora dan moet je deze plek zeker bezoeken. Het klimaat, de rotsachtige onderlaag en de afgelegen ligging zorgen voor een bijzondere begroeiing. Zeker in de periode van februari tot en met mei vind je hier een kleurig en geurig tafereel.

Faro is sinds 1756 de hoofdstad van de Algarve en heeft een rijke historie die op diverse plaatsen in de stad is terug te vinden. Het fraaie centrum van Faro is autovrij en heeft een leuk winkelgebied met bars en restaurants. Het centrum waaiert uit vanaf het haventje en omvat de oude stad in het zuidoosten.
 De stad is gedeeltelijk omgeven door oude stadsmuren uit de 18e en 19e eeuw. Er zijn verschillende musea zoals het Museu Maritimo, Museu Municipal en het Museu Etnografico waar de traditionele leefwijze van de Algarve wordt belicht.

Aan één van de grootste baaien van de Algarve ligt het bruisende Lagos.
Dankzij de ontdekkingsreizen in de 15e eeuw werd Lagos een belangrijk scheepvaartcentrum. Hendrik de Zeevaarder was een groot man in die tijd. Zijn standbeeld staat als herinnering in het centrum van de stad.
Ook nu nog speelt de zee een belangrijke rol: de burgers van Lagos verdienen hun levensonderhoud nog steeds met de visserij. De baaien zijn wereldberoemd: een tochtje met een vissersbootje laat u de rotspartijen en grotten zien waar de Algarve zo om bekend is.

1174.jpg

Loulé

In een heuvelachtig landschap ligt het actieve en zeer levendige
boerenstadje Loulé. Op zaterdag wordt hier de weekmarkt gehouden - die mag je  zeker niet missen. Op doordeweekse dagen is er een kleinere markt. In de schilderachtige markthal met Arabische invloeden worden allerlei waren te koop aangeboden: van lokaal fruit en eigen gekweekte groente tot en met aardewerk, vis en vlees.
Op zaterdag wordt op een andere lokatie de zigeunermarkt gehouden met o.a. aardewerk, tafelkleden, textiel en schoenen.

vismarkt loule.jpg

Zoek op thema