© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

SP031: Cerdanya Resort

De vallei La Cerdanya wordt omgeven door hoge bergen van wel 3000 meter en geeft je een gevoel van ruimte, helderheid en vrijheid. De lucht is er prachtig en zuiver en het landschap straalt iets liefs en zachtmoedigs uit. De kleuren die je hier ziet zijn geweldig: zachtroze sneeuw op de hoogste toppen, het zwartgroene van de dennenbomen en pijnbomen halverwege de bergen en het heldere groen van de populieren en de elzen op de lager gelegen gebieden.
Hier ben je zowel 's zomers als 's winters helemaal op je plaats! Het is een populair gebied bij skiërs en wandelaars.
Er zijn vijf skigebieden in de buurt waarvan La Molina het meest dichtbij en het populairst is. Het is ongeveer 10 minuten lopen met je ski's naar de skiliften.
's zomers kun je hier heerlijk wandelen, nordic walken of mountainbiken. Een supermarktje en diverse restaurantjes vind je op minder dan 5 minuten lopen. 
Op een half uurtje rijden, grenzend aan Frankrijk en niet ver van Andorra, ligt het stadje Puigcerdà. Hier vind je veel interessante monumenten, zoals de gotische kerk van Santo Domingo uit de 15e eeuw met prachtige muurschilderingen. De Plaza Mayor, het plein met arcaden doet erg gezellig aan met restaurants en terrasjes.  

paisatge prullans.jpg

Prullans is gelegen in de vallei La Cerdanya. Eén van de breedste valleien van Europa en oost-west gelegen. Hieraan danken wij de vele zonne-uren waarvan 3 zonne-ovens getuigen en er heerst een speciaal micro-klimaat waardoor vele natuurliefhebbers op de bijzondere planten en dieren af komen. De vallei is bezaaid met pittoresque dorpjes gelegen op zo'n 5 km. van elkaar en welke omringd word door bergen tot 3000m. waar je geweldig kunt wandelen. De Pyreneeën zijn makkelijker te bewandelen dan bv. de Alpen (minder steil). Er zijn vele wandelpaden en van alles te zien: waterval, berghutten, bergmeertjes en nog veel meer. Van oudsher is het een gebied waar rijke mensen uit Barcelona de zomer kwamen doorbrengen (en dit is eigenlijk nog steeds zo), waarvan vele statige panden getuigen. In de winter is het één van de grootste wintersportgebieden van Spanje.

paisatge prullans (5).jpg

Het natuurpark Cadí-Moixero, één van de grootste van Catalunya (gemsen, marmotten, herten, steenbokken, korhoenders, wolven) ligt op 5 minuten rijden. Vanaf het hotel is er uitzicht over de bergen van dit natuurpark. De gidsen van het park organiseren verschillende activiteiten. In de zomer zijn er dorpsfeesten voor jong en oud: veel tradities en erg leuk om mee te maken. Verder worden er gedurende de zomer vele activiteiten georganiseerd: middeleeuwse markt, optaochten, menselijke torens, dans, traditionele streekproductmarkten etc. Algemene website van La Cerdanya (de vallei): http://www.cerdanya.org/home.aspx

el cadi.jpg

Wat te doen en te zien

In Spanje: In Prullans is een manege en kinderboederij met korting voor onze gasten. Prullans ligt op 5 min. rijden van een groter dorp Bellver de Cerdanya met vele restaurants, winkeltjes en terrasjes etc.. Het heeft een erg mooie oude dorpskern. www.bellver.org Op 20 min. rijden ligt Puigcerdà, centrum van de vallei met winkeltjes, groot plein met vele terrasje, een meer omringd door statige panden waar je bootjes kan huren en eenden kan voeren. Op 30 min. rijden ligt La Seu d'Urgell: historische stadje, erg mooi met kathedraal en museum en naast het centrum ligt het Parc del Segre (hier werd in 1992 tijdens de Olympische Spelen het kayak-gedeelte gehouden): http://www.parcolimpic.com/en/ Hier kan je raften, kanoën, kayakken etc.

puigcerda.jpg

In de zomer zijn de skistations van Masella www.masella.com  i La Molina geopend: er is een bikepark: omhoog met de telecabine en omlaag met de fiets (downhill) of verder wandelen naar een berghut 30min. met geweldig uitzicht http://www.lamolina.cat/en (erg leuk voor families)  , park Molina aventura: circuits van boom tot boom dmv slingeren, klimmen, touwladders, kabelbaan: http://www.lamolinaparcaventura.com/fotos.htm, segwaycircuits:  http://www.segwaypirineu.com/  , tubbing (met een soort grote autoband naar beneden roetsjen) etc. Verder in de vallei allerlei mogelijkheden zoals: quads, tocht met jeeps, maneges, 3 golfbanen, vliegveld met mogelijkheid tot ballonvaarten of rondvluchten.
Er zijn een aantal musea oa. wolmuseum, bosmuseum, klompenmuseum, bunkermuseum (omdat het op de grens ligt met Frankrijk zijn er tijdens de Sp. Burgeroorlog vele bunkers gebouwd: erg indrukwekkend) en nog veel meer en men kan één van de  Romaanse kerkenrouten volgen.

la-pista-cerdanya-en.jpg

Frankrijk De vallei ligt voor de helft in Spanje en voor de helft in Frankrijk. In het Franse gedeelte rijdt de beroemde Gele trein: in de zomer met open wagons, voert over een aantal spectaculaire bruggen en eindigt in Villefranche-la-Conflent: ommuurd historisch dorp met kasteel en grotten (leuk voor een dagexcursie).
http://www.trenscat.com/catnord/trengroc_ct.html. Je kunt opstappen in Mont-Louis (1 uurtje rijden): gefortificeerde historische plaats. In het Franse gedeelte van La Cerdanya heb je 3 zonneovens waarvan 2 te bezichtigen (35 min. rijden), wandelen bij de meren Les Bouilloses (terug met de kabelbaan): alpien gebied (+2000m) wat zeer goed toegankelijk is met de auto bezaaid met de meest mooie bergmeertjes (50 min. rijden) http://www.cg66.fr/environnement/espaces_naturels/bouillouses/presentation.html

villafranche de conflent.jpg

Verder op een uur rijden (geschikt voor een dagexcursie)  Les Angles: groot meer waar je kan zwemmen en surfen compleet met dierenpark in het bos met dieren die van oudsher in de Pyreneeën voorkomen en voorkwamen (steenbokken, zwijnen, wolven, beren, bizons, gemzen (waar het kan loop je door het leefgebied van deze dieren (omheind)
http://www.les-angles.com/lesangles/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=84&lang=dutch .
Verder ligt er nog een grot (met rondleiding vlakbij) http://www.formigueres.net/grottes-de-fontrabiouse/fontrabiouse/tabid/6925/offreid/36014cbd-2394-4786-bd8f-ea17cd4f8f70/details.aspx . In het Franse gedeelte zijn ook een aantal warmwaterbaden (45min. rijden):  http://www.bains-de-dorres.com/ , http://lesbainsde.llo.free.fr/ Andorra: Een andere mogelijkheid is Andorra (45 min. rijden): bekend om taxfreeshoppen: benzine, drank maar ook veel chocola. Veel winkels waar vanalles te krijgen is. Caldea: grootste spa-resort met vanalles: warmwaterbaden, allerlei behandelingen, massages etc. http://www.caldea.com/en/ en verder themapark Naturlandia http://www.naturlandia.ad/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=273&lang=en : langste trobotronc/toboggan van Europa 5,3 km naar beneden (=een soort van achtbaan door de natuur) en verder heb je er tubbing, paardrijden, schieten, paintball, nordic walking etc.      

lesangles1-ete.jpg

Zoek op thema