© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

SP007: Las Mayoralas

Waterplezier

waterparken.jpg

Actief of leerzaam. Het kan allebei. Zowel zwemmen, glijden en spelen in de waterparken als ook vissen bekijken of naar een dolfinarium.

Aquavelis waterpark is geopend van mei t/m sept en is gevestigd naast een supermarkt in het winkelcentrum El Ingenio in Torre del Mar (naast de snelweg A7) zo`n 25 min rijden. Het is één van de grotere parken in Axarquia, speciaal door de twintig verschillende attracties, een zeer snelle glijbaan, een rit op een opblaasbare ring en twee grote zwembaden met golfslag. Voor de kinderen, is er hun eigen (speciale) zwembad, zeer aanbevolen door iedereen die daar een keer een bezoek heeft gebracht. Info www.aquavelis.es


Selwo Marina, (Benalmadena) is een vernieuwend park in de dierenwereld, met een tentoonstelling ( gespecialiseerd) in levensvormen (soorten) van Zuid Amerika,
Ze hebben als enige in Andalusia een Dolfinarium en een aquarium met ijs speciaal voor pinguïns, gesponsord door Selwo Marina, dit is allemaal te zien binnen bijna 2 hectare.
Info www.selwomarina.com


Het Benalmadena zeeleven centrum: Een dag die u niet snel zal vergeten, een ervaring voor de gehele familie, ontdek wat er allemaal in en om de zee leeft. Ontdek de rijkdom van het zeepaardje en geniet van een selectie aan gekleurde tropische vissen. Andere bezienswaardigheden zijn een piranha, octopus, pijlinktvis. En er is gelegenheid om vissen aan te raken. Maar niet de piranha! Info www.sealifeeurope.comEzels en wolven

Nerja Ezel Asiel, een asiel voor ezels in Spanje, dit wordt gerund door vrijwilligers en gesponsord door donaties. Ze zijn 365 dagen per jaar open, en toegewijd aan de zorg en welzijn van de ezels. Nerja ezel asiel zorgt voor ezels ( El Burro), baby ezels (El Burrito), muildier (el mulo), paarden (Caballos), honden (Perros), geiten ( La cabra), en veel meer.
Als je een  dierenliefhebber bent, kom dan kijken of je iets kunt betekenen voor dit asiel tijdens je vakantie in Spanje, kijk eens op www.nerjadonkeysanctuary.com.


Lobo Park (Wolf Park) Nabij Antequera vind u het (privé) Wolf Park, in dit park kunt u de wolf in de ogen kijken. Voor u misschien wel de eerste keer in uw leven. Het park heeft vier verschillende soorten (Canadian Timber, European Alaskan, Tunda en Native lberian wolven.
De veertig hectare is beschermd en is een ongerept natuurpark, dit gebied laat een schoonheid zien aan ontelbare zeldzame planten en verschillende dieren. Dit park verschilt van andere parken. De wolven gedragen zich sociaal maar zijn niet getemd en wonen vrij in de natuur.
De natuur in de omgeving is in stand gehouden, dit geeft je de gelegenheid om te genieten van een wandeling samen met een gids die Engels of Spaans talig is. Er zijn bijna elke dag begeleide wandelingen.

ezel park nerja.jpg

Nerja

Beroemd, een plek die tijdens de zomer erg populair is bij bezoekers, u vindt er 80 restaurants en bars. Het is een oorspronkelijk vissersplaatsje nu uitgegroeid tot een populaire toeristen plaats. Je mag hier zeker het uitzicht niet missen. Het heet niet voor niets "het balkon van Europa". Combineer het het met een wandeling over de promenade en een pier in zee.


De grot van Nerja er zijn verschillende grotten die je kunt bezoeken en ze zijn verschillend van grote, over een afstand van bijna vijf kilometer. De grot van Nerja is ontdekt in 1959 door een gespecialiseerde groep, deze groep ging via een smalle gootstenen gat (ook wel La mina genoemd ) naar binnen. Door één van de twee natuurlijke ingangen krijg je toegang tot het grotten-systeem. Een derde ingang werd speciaal voor toeristen

slide-nerja-5.jpg

Malaga

In Malaga is veel te doen. Kijk voor meer informatie op:
www.malagainformation.com. We noemen er hieronder enkele  die zeker de moeite waard zijn:
* La Alcazaba: een leger vesting gebouwd door Moren in de 11de eeuw op de overblijfselen van een fort. De vesting ligt op een heuvel met een mooi uitzicht over de stad en zee.
* Cilbralfaro
: dit kasteel vindt u naast La Alcazaba, deze twee gebouwen zijn verbonden door een buis tussen de twee torens. Het is een plek waar de oorspronkelijke gastheer Gibralfara ligt. Alcazaba is een vuurtoren gebouwd door Phoenicians.
* Romeins theater
: Het theater ligt iets onder La alcazaba, het is pas ontdekt in1951. De grote is 13 meter met een hoogte van 19 meter.

Malaga.jpg

* Picasso museum: De begin jaren van het leven van Pablo Ruiz Picasso, hij is geboren in Malaga (1881) daardoor is de band erg sterk met de regio.
* De Kathedraal
: De constructie van de Kathedraal van Malaga begon in 1528, nadat Malaga was veroverd door de Moren. Het is gebouwd op de vroegere moskee , deze is verwoest toen de Moren Malaga hebben verloren. De constructie is pas voltooid in 1782 met als resultaat verschillende architectonische stijlen door elkaar zoals een Gotiek fundering, en renaissance bouwkunde en barok torens.
* Sagrario Kerk
: Deze kerk staat tussen Bishops kasteel en de Kathedraal en is gebouwd op de resten van de Arab moskee in de 15de eeuw in gotische stijl.
* Santiario Kerk
: De Santiario kerk vindt u in Calle Granada deze is gebouwd in de 16de eeuw met een mix van Gotiek en Mudejar (Arabische) stijl.
* Stadhuis: (Ayuntamiento)
: Dit Stadhuis is gebouwd tussen 1912-1919 en is één van de meest merkwaardige moderne gebouwen in Malaga.
* Malaga Stierenvechters Ring:
In Malaga kunt u de uit 1874 stierenvechters ring vinden, deze ring heeft een capaciteit van 14000 mensen.

278 Malaga kathedraal 22025.jpg

Alcaucin

Weer een klein dorpje drie kilometer boven Puente Don Manuel. Als je die richting op gaat dan krijg je ook  toegang tot het natuur park Sierra Tejeda. Prachting en super voor wandelaars.

Als je Alfarnate bent gepasseerd komt je Rio Frio tegen, dit dorpje ligt naast de snelweg van Malaga naar Granada. Deze snelweg gaat door de heuvels onder aan de berg van Sierra Deloja. De rivier loopt door het dorpje en het visseizoen (forelvissen)  is het gehele jaar.  Hou je niet van vissen dan kun je altijd nog forel in een van de restaurants proberen.

rio frio.jpg

Periana

Een prachtig dorpje met 3500 inwoners en ligt op 1.4 km, het is er rustig dorpje dus leuk om door heen te lopen, je ontmoet bewoners die altijd voor een praatje openstaan.
Periana is beroemd door zijn olijfolie en je kunt een bezoekje brengen aan de plek waar het gemaakt wordt, het is een leuk  om mee terug te nemen naar huis, volg de bordjes Aceite de Periana Coop San Isidro. Naast het verbouwen van olijven kun je ook perziken, citroenen, granaatappels, avocado, sinaasappelen zien in de omgeving.

La Viñuela
Een leuk dorpje met 1500 inwoners, vijf kilometer verder het binnenland in, dichtbij Puente Don Manuel, via een oude weg richting de kust kom je ook een apotheek tegen. Open 24 uur per dag.

16_Ruta-por-Periana_37.jpg

Zoek op thema