© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

SP054: wandel reis Cabo de Gata

Nijar (1 km).

Nijar ligt aan de rand van de Cabo de Gata en heeft het voorrecht zich Villa de Nijar te noemen omdat dit dorp weliswaar geen stad is, maar wel van groot historisch en geologisch belang. Nijar ligt op de helling van de enorme bergketen Sierra Alhamilla, met een prachtige en zeer bijzondere natuur. Ideaal om wandelend of per auto dit bijzondere gebied te verkennen. Nijar is nog steeds het centrum van kunstnijverheid waar de originele handgemaakte tapijten nog volop worden geweven en het van oorsprong veelkleurige keramiek wordt vervaardigd. En dat inspireert beeldend kunstenaars en keramisten hier vorm te geven aan hen eigen expressie, maar gebruikmakend van de eeuwenoude lokale technieken.

nijar2004252822529 (1).jpg

Cabo de Gata

In de zoutpannen van Cabo de Gata komen vele vogelsoorten voor zoals de flamingo's en de steltlopers. Door de palmbomen, die overal in het natuurpark te zien zijn, krijgt het landschap een Noord-Afrikaans karakter. Cabo de Gata was vroeger een vulkanisch gebied in Spanje. De paden langs de kust bieden geweldige uitzichten op de zee en de ruwe kustlijn. Het gebied is vele jaren onderontwikkeld geweest waardoor er tal van gebruiken uit vorige eeuwen nog steeds in ere gehouden zijn.

cabo-de-gata.jpg

Vuurtoren en snorkelen

De vuurtoren van de Cabo de Gata, staat naast het uitkijkpunt Mirador de las Sirenas, op de zuidelijkste heuvel van het park. De stranden zijn van de mooiste soort die je in Spanje aantreft juist vanwege het ruige karakter van het landschap. Zelfs in de drukste maand is er een zee aan ruimte, voor heerlijk en relaxed strandplezier.
Je treft tal van kleine baaitjes aan waar je je eigen privé-strandje heeft en waar je kunt zonnen zoals je dat het prettigst vindt. Door het extreem hoge zuurstofgehalte is het water zo helder en schoon dat het een ideaal snorkelgebied is. Hierbij zul je versteld staan door de flora en fauna die je onder water en al wandelend langs de strandjes aantreft. In dit natuurgebied liggen een aantal pittoreske dorpjes die hieronder beschreven zijn.

cabo vuurtoren.jpg

Las Negras (25 km)

Las Negras ligt in het uiterst zuidoostelijke puntje van Spanje, vlakbij Almería. Ten noorden van Almeria, in het hartje van het Natuurpark Cabo De Gata, direct aan de Middellandse Zee ligt het een beetje verscholen achter de reusachtige rotspunt Punta Negra, waaraan het haar naam ook heeft ontleend. Hier varen de nachtvissers nog elke nacht uit om in de vroege ochtend de verse vis voor de lokale bevolking aan land te brengen. Doordat binnen het Natuurpark Cabo De Gata niet voor toerisme gebouwd mag worden, zal dit unieke dorpje hopelijk nog lang haar authentieke karakter behouden. De altijd blauwe zee, de mooie strandjes omringd door een ruige, maar oh zo unieke natuur met volop wandelmogelijkheden, zorgen voor een bijzonder ontspannen sfeer.
Agua Amarga is en heel klein dorpje dat zich verschuilt achter een prachtige baai met een klein maar mooi strand. Er liggen een aantal visrestaurantjes aan het strand zodat het mogelijk is om met je voeten in het zand heerlijk te eten.


las negras.jpg

Mini-Hollywood (38 km)

Mini-Hollywood & Zoo bij het dorpje Tabernas (38 km).
Je rijdt door een woestijnachtig landschap tot Mini-Hollywood, één van Almeria beroemdste westerndorpjes. Talrijke filmklassiekers zijn hier opgenomen zoals: "Once upon a time in the West". Bezoek het sheriffoffice, de saloon, de gevangenis, de bank en je bent zo waar getuige van een bankoverval als je niet oppast. Stuntmannen geven een aantal keren per dag een westernspektakel te zien verkleed als wilde cowboys. Er naast ligt nog Reserva Zoologica met meer dan 200 diersoorten, die zelfs nog gedeeltelijk in vrijheid leven. Verder is er nog een speeltuin en een zwembad.

07M0078 Almeria Tabernas Mini Hollywood wildwest 070310.jpg

Rodalquilar (25 km)

In de omgeving van Rodalquilar heeft men tot in de 60e jaren veel goud gewonnen. Er zijn nog veel interessante overblijfselen van deze activiteiten te bezoeken. Het ligt dicht bij een mooi strand el Payazzo. Rond het huidige Nijar, Los Escullos en Las Negras werden al vroeg diverse metalen, waaronder goud maar ook tal van edelstenen gevonden. Hoewel de goudmijn gesloten is worden er in dit bijzondere gebied nog steeds edelstenen en spaarzaam goud gevonden.

tabernas-sept2012-21.jpg

Religieuze feesten

In deze streek wordt net zoals in heel Spanje het hele jaar door feesten gevierd, waarvan sommige met eeuwenoude tradities. Ter ere van de maagd van de Zee wordt er in de 2e helft van augustus een jaarmarkt met allerlei activiteiten eromheen gehouden in Almería. Men viert er carnaval in maart, de "veldslag" tussen de Moren en Christenen in juni en in juli zeeprocessies ter ere van Virgen del Carmen. Tijdens de Paasweek vieren de dorpen, die binnen de grenzen van het natuurpark Cabo de Gata-Nijar liggen, dit feest op traditionele wijze waarbij de Kruisweg afgelegd wordt.

Tabernas_castell.jpg

Zoek op thema