© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

TR021: Ecofarm Gece Tatil

Toeristische plaatsen

Bodrum is een drukke toeristenplaats en ligt op enkele kilometers afstand. Marmaris (70 km) verwelkomt jaarlijks heel wat toeristen. Deze populaire badplaats ligt aan een baai waar de EgeÔsche en de Middellandse Zee in elkaar overvloeien. Marmaris beschikt over een grote jachthaven, lange strandstroken en een oud centrum met een gezellige bazaar.

Bodrum-Castle.jpg

Kasteel Bodrum

Het middeleeuwse kasteel van Bodrum is de "must see" in het resort en niet te missen omdat het boven de haven van Bodrum uittorent. Het kasteel is een bezoek waard maar ook voor het leuke Museum voor Onderwater Archeologie. Honderden spullen die opgedoken zijn door vooral sponsduikers van de 16de eeuw voor Christus tot de 16 eeuw na Christus.
De stenen voor de bouw van het kasteel van Bodrum zijn helaas gestolen van het Mausoleum van Halicarnassus, een antiek wereldwonder waar dus weinig van over is.

bodrum-castle-turkey-72942-background-wallpapers.jpg

Halicarnassus mausoleum Bodrum

Een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. Een rechthoekig gebouw met bovenop het bouwwerk een strijdwagen met steigerende paarden. Helaas in de 15de eeuw verwoest door een aardbeving. U kunt de de fundamenten van het wereldwonder nog aanschouwen maar helaas is er verder niets over. Dat wil zeggen de stenen van het mausoleum zijn nog steeds functioneel omdat deze zijn gebruikt om het kasteel van Bodrum mee te bouwen.
Het meest bekende van het Mausoleum van Halicarnassus dat tot de verbeelding spreekt is de strijdwagen, die boven op het bouwwerk heeft gestaan. In de strijdwagen waren de gouverneur en zijn vrouw afgebeeld en de wagen werd voortgetrokken oor enigszins opstijgende paarden.

bodrum-halicanassus-mausoleum-2.jpg

Bodrum Amfitheater

Het theater bevindt zich op de bekende Bodrum-GŁmbet weg en is overigens nog altijd in gebruik. In het hoogseizoen worden er met grote regelmaat concerten gegeven.
Het amfitheater is in vroegere tijden in de rotsige heuvels achter de badplaats Bodrum uitgehouwen en een belangrijk bouwwerk geworden. Het amfitheater is gebouwd in de periode 330-30 voor Chr. gedurende de Hellenistische periode en ten tijde van het koningschap van Carius. Het aantal beschikbare zitplaatsen bedraagt in totaal dertienduizend.
Het amfitheater is gratis te bezoeken. Het is mogelijk om vanuit de haven te voet naar het theater te gaan. Het is wel een steile klim door de schitterende straatjes, maar de stevige wandeling wordt dan ook beloond met een fantastische bezienswaardigheid en een magnifiek uitzicht over Bodrum.

01-bodrum-amfitheater.jpg

Klooster Alahan

Dit klooster bevindt zich op vijftien kilometer van het dorpje Mut. Alahan ligt op twee kilometer afstand van de snelweg Mersin-Karaman op een hoogte van twaalfhonderd meter in het Taurusgebergte. Op tien minuten afstand van de snelweg kan het klooster via een zijweg eenvoudig worden bereikt.
De nu nog te bezichtigen kloosters zijn al ontstaan in de vijfde eeuw na Chr. Het klooster Alahan is destijds gebouwd in opdracht van priester Tarasis, waarvan nog altijd een inscriptie in het gebouw aanwezig is.
Het klooster Alahan bestond uit meerdere gebouwen, zoals uit het klooster zelf, een Oosterse en een Westerse kerk. De monniken woonden tussen deze gebouwen en verder was er ook nog een begraafplaats aanwezig. De Westerse kerk bestaat niet meer, maar de Oosterse kerk kan nog wel bezocht worden. De buitenzijde van de kerk heeft de vorm van een koepel met rechte hoeken en is aan elke zijde voorzien van een venster.

01-bodrum-alahan-klooster.jpg

Sultan Bazaar in Bodrum

En het is echt aan te raden om een keer een ochtend, middag of avond te besteden aan het bezoeken van de Sultan Bazaar in Bodrum. Een bazaar is een overdekte markt, die niet zoals gewone markten in de openlucht worden opgebouwd en weer afgebroken. Het is namelijk een permanente markt. Het woord bazaar is overigens afkomstig uit het Perzisch, want het Turkse woord voor deze overdekte markt is pazar.
De Sultan Bazaar in Bodrum is eenvoudig te vinden, want de overdekte markt is aan de voet van het kasteel in Bodrum gelegen. De Sultan Bazaar biedt een aaneenschakeling van kraampjes, waar de meest uiteenlopende producten worden aangeboden. De producten variŽren van kruiden en specerijen tot tassen en van kleding tot leuke hebbedingetjes, die als souvenir uit Turkije kunnen worden meegenomen. De Sultan Bazaar is tot laat in de avond geopend en biedt een sfeervolle omgeving, waar u kennis kunt maken met Turkse cultuur in allerlei aspecten. En wie wat wil kopen op deze bazaar in Bodrum, heeft natuurlijk de mogelijkheid om af te dingen. Het afdingen op de prijs van artikelen op markten, zoals een bazaar is gangbaar in Turkije. Bied dus niet meteen de hoofdprijs, maar neem de tijd om af te dingen. Ook al wordt de prijs maar iets verlaagd, dan geeft dat zeker een voldaan gevoel.

bodrum-overdekte-bazaar.jpg


Zoek op thema