© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

SP038: Casa del Moro - Lanzarote

Te doen in omgeving

Te doen in de buurt:
1. dorpjes als Punta Mujeroes, Mala
2. bekijk de cactus tuinen van Guatiza
3. in het noorden van Lanzarote kan je goed surfen en windsurfen
4. ga een dagje naar het kleinste bewoonde Canarische eiland La Graciosa
5. bezoek het Timanfaya National Park (vulkanisch)
6. bezoek de wijngaarden van La Geria Dichtstbijzijnde dorp:
Vissersdorpje Arrieta ligt op 10 minuten wandelen of 2 minuten rijden. De weg naar Finca de Arrieta is onverlicht en onverhard.

arrieta.jpg

Timanfaya National Park

Nationaal park Timanfaya is wel de belangrijkste van de bezienswaardigheden om te bezoeken als u op Lanzarote bent. Het wordt ook wel Montañas del Fuego (de vuurbergen) genoemd. U bent hier getuige van het ontstane maanlandschap na de vulkaanuitbarsting op Lanzarote in 1730. Een bezoek aan dit merkwaardige park kunt u combineren met een tocht per kameel. Ook bevindt hier zich "Restaurante el Diablo" (de duivel), een ontwerp van César Manrique.
Entree ± 8 Euro. Kinderen tot 12 jaar 4 Euro.

timanfaya.jpg

Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes
Geen groene grotten ('Verdes' wordt door sommigen wel zo geïnterpreteerd, is echter de naam van een familie die eigenaar is geweest van de grotten), maar een prachtige verzameling vulkanische grotten. De gids die je tijdens de bezichtiging mee zal nemen in de grotten zal je iets fenomenaals tonen, wat we hier verder niet toe zullen lichten omdat het verrassingseffect dan weg is. Binnen de grotten is er een natuurlijke concerthal gebouwd met een ongekende akoestiek.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/cueva-de-los-verdes.htm Los Jameos del Agua Jameos del Agua is gelegen in het noorden van Lanzarote (naast de Cuevas de los Verdes). Door de aardverschuivingen die hier hebben plaatsgevonden leeft hier een soort kleine witte albino krabbetjes, die normaal gesproken ver onder het aardoppervlak leven. Ook deze bezienswaardigheid is door César Manrique vormgegeven.
Entree ± 8 Euro. Kinderen tot 12 jaar 4 Euro.

Cueva-de-los-Verdes-Lanzarote-1024x682.jpg

Huis César Manrique Haría

César Manrique kocht dit huis in de vallei van Haría in 1974. Er stond een oude "ruïne" op met 3 slaapkamers en twee waterputten. In 1986 begon de verbouwing, die pas midden 1987 klaar was. In 1992 is wederom een verbouwing geweest om de woonkamer uit te breiden. César had het huis gekocht om er tijd met familie en vrienden door te brengen. U kunt deze woning nu bezichtigen in Haría, de openingstijden zijn van 10.30 uur tot 14.30 uur, u dient echter voor 13.50 uur binnen te zijn. Entrée 10,- euro. U kunt in het dorp parkeren, echter het is nog een stukje lopen tegen de berg op naar het huis.
Fundación César Manrique in Tahiche De meeste mensen zouden niet vrijwillig willen wonen in het midden van een afgelegen lavaveld. Kunstenaar Cesar Manrique heeft juist besloten om daar zijn droomhuis te bouwen. www.fcmanrique.org

cesar manrique.jpg

Jardín de Cactus

Botanische tuinen, subtropische tuinen en cactustuinen zijn bezienswaardigheden die je op redelijk wat vakantiebestemmingen aan zult treffen. De cactustuin op Lanzarote onderscheid zich echter op twee manieren van veel andere soortgelijke attracties. Allereerst is de lokatie zelf vrij bijzonder, omdat de cactustuin aangelegd is in de vorm van een amfitheater. Ten tweede is ook Jardín de Cactus een creatie van César Manrique wat geresulteerd heeft in een soms zeer eigenzinnige wijze van het presenteren van de planten en het verwerken van kunstwerken binnen de tuin.

CT-Cactus-07@2x.jpg

Papagayo Beach

De mooiste stranden van Lanzarote liggen tussen Playa Blanca en El Papagayo, in het zuidelijkste puntje van het eiland. Met de auto kun je (via een tolpunt) niet helemaal tot de stranden komen, maar wie het stuk lopen voor lief neemt komt op een prachtige verzameling stranden uit. Op de meer verlaten gedeeltes komt ook naaktrecreatie voor.

papayo.jpg

Teguise

Niet te verwarren met de aan de kust gelegen urbanisatie Costa Teguise is het in het binnenland gelegen dorp Teguise. Het dorp is in sfeervolle Andalusische stijl vormgegeven. Op zondag wordt hier de drukbezochte markt gehouden, waar je naast streekproducten helaas ook in toenemende mate kraampjes met (namaak)tassen, zonnebrillen en andere meuk aantreft.

Teguise,_Markt.jpg

Zoek op thema