© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!
header.jpg

FR005: Paard en wagen Sillet (Jura)

rechtsaf.jpg

Je krijgt voor vertrek instructies hoe een paard op te zadelen, en het paardentuig werkt, over het mennen (sturen), over hoe het paard te verzorgen, de voeding, kammen en alle andere benodigdheden van het paard. Je krijgt een routebeschrijving mee en overige instructies zijn voornamelijk in het Frans. Enige kennis van de Franse taal wordt aanbevolen. Ook hier geldt dat je de beheerder kan bellen mocht dat nodig zijn onderweg. Ook krijg je materiaal mee om een weide voor het paard te kunnen maken. De beheerder komt dagelijks langs om even te kijken hoe het verloopt en voor eventuele vragen voor onderweg staat hij dan klaar. 
 


auberge.jpg

Overnachten: Je overnacht op kleine natuurcampings met douche en WC. Onderweg kom je wel winketjes tegen, maar voor de 1e dag wordt aangeraden om proviand mee te nemen. Lakens en beddengoed zijn aanwezig, alleen handdoeken dien je zelf mee te nemen. Het is mogelijk om de avond tevoren te overnachten in een familiekamer op basis van bed & breakfast of halfpension in de Auberge Le Sillet, zo kun je uitgerust en vroeg aan de huifkartocht beginnen. Het is ook mogelijk om een tentje mee te nemen en hier in te overnachten bij de campings onderweg. Kosten per tent per nacht: 5, -
Boodschappen: Onderweg kun je voor boodschappen terecht in de vele dorpjes waar je langs komt, het is handig om vooraf wat proviand in te slaan . In Nozeroy, een middeleeuws dorpje op 2 km zijn een supermarktje, bakker, winkeltjes, apotheek. Het is raadzaam om een basis aan levensmiddelen mee te nemen voor onderweg.
Meenemen: Neem wel stevige wandelschoenen mee, want een paard kan erg zwaar zijn, als hij op je voet gaat staanÖEn voor de avonden een warme trui, want er zit geen centrale verwarming in de huifkar! Ook regenkleding niet vergeten. Handdoeken zelf meenemen.
Eten: Je kunt eenvoudige maaltijden bereiden in de wagen op een 2-pits kooktoestel of onderweg in een van de eenvoudige herbergen een maaltijd genieten. Je kunt een verblijf op basis van halfpension aanvragen. Prijzen nader door te geven.   Je kunt onderweg bij de campings ook gebruik maken van een BBQ. De benodigdheden, zoals een grill worden gratis meegegeven door de beheerder. Wel zelf hout of houtskool meenemen.                   


Zoek op thema