© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

IT004B: Casolare Fontediaccia

f.d.jpg

Ongeveer 1 kilometer van het dorp, aan de rand van een bos in een van de mooiste gebieden van Toscane niet ver van Siena (15 km), San Gimignano (22 km), Volterra (30km) en Florence (35km) ligt Casolare Fontediaccia.
De centrale ligging maakt het mogelijk om vele interessante dagtrips te maken. Maar de kinderen zullen het ook heerlijk vinden in het 'varkentjesbos' waar de biggetjes snuffelen en zich prima laten aaien en oppakken. Dat het later worstjes worden moeten we er misschien niet bijvertellen.


Er is hier een klein zwembad aanwezig maar je kan ook zwemmen in het nabijgelegen bad van het complex Tenuta di Mensanello (1km). De eigenaars hiervan beheren ook deze appartementen.  Hier worden in de zomer ook proeverijen georganiseerd van hun zelfgemaakte producten. Bij het restaurant kun je dineren, niet altijd open dus ter plaatse overleggen of je er terecht kunt. Je kunt zelfs terecht voor een massage of andere heerlijke lichaamsverzorging.

DSCN2009.jpg

De natuur is hier onaangetast omdat er een jachtverbod bestaat. Het is vrij normaal om konijnen, vossen en herten op slechts een paar meter van je vandaan te zien lopen. Een gedeelte van de appartementen ligt tegen het bos aan dat letterlijk uitpuilt van de wilde zwijntjes (Cinta Senese), kinderen vinden het fantastisch!

Knipsel 1.jpg

Zoek op thema