© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

IT003: Il Casale

residence_il_casale_view1.jpg

Vlakbij Cortona, ligt Residence Il Casale, tegen de bosrijke heuvels aan, met zicht op de linker stadshelft van deze beroemde Etruskische stad. Deze plek is een uitstekende keuze als je Toscana en Umbria tegelijk wilt verkennen, want het ligt exact op de grens van deze regio's. De Residence Il Casale is van oorsprong een hoeve uit de 16e eeuw. Het grote, oude hoofdgebouw en een aantal bijgebouwen liggen langs twee zijden van de ruime, parkachtige tuin.


De tuin, die verder door oude muren omsloten wordt, biedt je volop mogelijkheid om tot rust te komen. De eigenaar heeft de oude gebouwen geheel in stijl gerestaureerd met veel gevoel voor de Toscaanse geschiedenis en er een 10-tal bijzondere appartementen in gerealiseerd. Zoveel mogelijk heeft hij de oude materialen bewaard of hergebruikt met als resultaat dat je in deze huizen de sfeer van vervlogen tijden nog duidelijk proeft.

zwembad mooi.jpg

De tuin is prachtig met zijn weelderige begroeiing, die de privacy van de gasten waarborgt. Vanuit de tuin en de huizen heb je een schitterend uitzicht op de heuvels rondom Cortona. Op 100 meter afstand ligt een restaurant. Arezzo ligt op 28 km en Siena op 70 km.

zw.jpg

Zoek op thema