© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 
Direct contact opnemen met een landenspecialist? Bel 020-6232163 Bel mij!

FR005: Paard en wagen Sillet (Jura)

Met paard en wagen door het landschap van de Jura trekken, langs rivieren en meertjes.

lonesome cowboy.jpg

Heb je altijd al in een Pipo wagen door het land willen trekken? Genietend van de rust, het gezang van de vogels, het mooie Franse land terwijl je wordt voortgetrokken door een paard? In de prachtige, ruige Jura kan je een paard en wagen (Roulotte) huren voor 4/5 personen vlakbij Longcochon.


landschap.jpg

Er zijn verschillende etappes te volgen door de overweldigende natuur van de Jura, die per dag rond de 8 tot 15 km zijn. Je krijgt een routekaart mee van de beheerder en een gidsje met veel suggesties over bezienswaardigheden in de omgeving. Al vanaf 2 dagen tot een week kun je met het hele gezin over 's heren wegen met paard en wagen. Onderweg breng je de nacht door op idyllische plekjes, midden in de natuur of op een kleine 'camping a la ferme', waar een weilandje wacht op jullie en je paard.   


pipo op weg.jpg

Onderweg zijn er mogelijkheden om de maaltijd in een auberge te gebruiken (ter plaatse te regelen bij de beheerder). Maar in een weilandje je zelf gekookte maaltijd gebruiken is wel heel idyllisch! Voor sportieve gezinnen met zin in avontuur! Hier geldt dat je redelijk Frans moet beheersen om de instructie te kunnen volgen. De routekaarten voor onderweg zijn ook in het Frans.                    


Zoek op thema